152
|

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση Μητρετώδη – Κούκλατζη

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 12:58

Νέο «όχι» στην αποφυλάκιση Μητρετώδη – Κούκλατζη

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουλίου 2018, 12:58

Εν αναμονή (ακόμα) του κατηγορητηρίου για τους έλληνες αξιωματικούς Μητρετώδη και Κούκλατζη που παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές εδώ και 140 ημέρες, οι δικηγόροι τους είδαν ένα ακόμα αίτημα αποφυλάκισης να απορρίπτεται από το αρμόδιο δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Η αιτιολογία της απόρριψης του αιτήματος παραμένει η ίδια και το σκεπτικό του δικαστηρίου εδράζεται στη μη ύπαρξη μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία, όπου θα μπορούσαν να διαμείνουν οι δύο στρατιωτικοί μέχρι την απαγγελία του κατηγορητηρίου.

Ηταν το το έκτο αίτημα αποφυλάκισης που απορρίφθηκε, καθώς εντός του Μαρτίου είχαν κατατεθεί δύο αιτήματα, ένα στις 5 Μαρτίου και το δεύτερο στις 27 του ίδιου μήνα. Ακολούθησαν τα αιτήματα της 24ης Απριλίου, της 22ης Μαΐου, της 19ης Ιουνίου και  αυτό της 17η Ιουλίου.

Οι δύο στρατιωτικοί θα πρέπει να περιμένουν άλλον ένα μήνα προκειμένου να κατατεθεί νέο αίτημα για την αποφυλάκισή τους, ενώ στο χρονικό διάστημα που μεσολαβεί, αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως από την τουρκική Δικαιοσύνη οι κατηγορίες που τους βαρύνουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...