236
Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews

Νέο μεγάλο χτύπημα στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 16:38
Φωτογραφία Αρχείου | IntimeNews

Νέο μεγάλο χτύπημα στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαρτίου 2018, 16:38

Ενα ακόμη σημαντικό χτύπημα στον παράνομο τζόγο πέτυχε η Ελληνική Αστυνομία, που εξάρθρωσε κύκλωμα παράνομου διαδικτυακού στοιχηματισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, συνέλαβε τρία άτομα  για λειτουργία ιστότοπου παροχής υπηρεσιών τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, χωρίς νόμιμη άδεια.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για διαδικτυακή ιστοσελίδα αγνώστου διαχειριστή, μέσω της οποίας διενεργούνταν παράνομα παίγνια και στοιχηματισμός. Οι αρχές προχώρησαν σε ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και αλληλογραφία με τις αρμόδιες εταιρείες και παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 11 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών,
  • 16 φορητές ψηφιακές συσκευές αποθήκευσης,
  • 4 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
  • 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • 3 κάρτες μνήμης,
  • 3 μηχανικές σφραγίδες και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν για κύρια ανάκριση.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται, θα ενημερωθεί η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), προκειμένου να προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε ο επίμαχος ιστότοπος να συμπεριληφθεί στον κατάλογο μη αδειοδοτημένων παρόχων τυχερών παιγνίων (Blacklist).

Επιπλέον, η Ελληνική Αστυνομία στην ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων αποτελεί ιδιαίτερα βαρύ ποινικό αδίκημα, κακουργηματικού χαρακτήρα και η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παίγνια διώκεται επίσης ποινικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...