300
Ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του σε αυτοκινητόδρομος έξω από το Οστιν | REUTERS/Loren Elliot

Νεκρός ο ύποπτος για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Τέξας

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 12:12
Ο δράστης έβαλε τέλος στη ζωή του σε αυτοκινητόδρομος έξω από το Οστιν
|REUTERS/Loren Elliot

Νεκρός ο ύποπτος για σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Τέξας

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2018, 12:12

Ενας άνδρας που κατά την αστυνομία συνδεόταν με σειρά βομβιστικών επιθέσεων στο Οστιν του Τέξας στις οποίες σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι, έβαλε τέλος στη ζωή του νωρίς την Τετάρτη κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Το CBS αναφέρει ότι ο ύποπτος πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό σε περιοχή κοντά σε αυτοκινητόδρομο στα βόρεια της πόλης.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει το BBC, είχαν δημοσιοποιηθεί στα αμερικανικά μέσα φωτογραφίες ενός λευκού άνδρα με ξανθά μαλλιά, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε χαρακτηρίσει μάλιστα τον δράστη των επιθέσεων στο Τέξας «πολύ, πολύ άρρωστου άτομο ή άτομα, αλλά θα βρούμε την άκρη».

Τις τελευταίες ημέρες είχαν γίνει τέσσερις επιθέσεις στο Οστιν του Τέξας και άλλη μία στο Σέρτς, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια του Οστιν. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν σε αυτές.

Σε πρώτα τρία περιστατικά τα πακέτα εξερράγησαν όταν τα ανυποψίαστα θύματα προσπάθησαν να τα ανοίξουν γιατί τα βρήκαν στην εξώπορτά τους.

Ενας άνδρας 39 ετών και ένας νεαρός 19 ετών σκοτώθηκαν σε αυτές τις επιθέσεις στις 2 και 12 Μαρτίου αντίστοιχα. Την ίδια ημέρα με τον νεαρό τραυματίστηκε σοβαρά μία γυναίκα 75 ετών.

Καθώς οι άνδρες που σκοτώθηκαν ήταν Αφροαμερικανοί και η γυναίκα ισπανόφωνη, η αστυνομία αναζήτησε ρατσιστικό κίνητρο στις επιθέσεις.

Οι νέες επιθέσεις την περασμένη Κυριακή, όπως αναφέρει ο Guardian, περιέπλεξαν την κατάσταση γιατί τα θύματα, δύο άνδρες 22 και 23 ετών, ήταν λευκοί. Ένα από τα θύματα είχε καρφιά στα πόδια από τη βόμβα. Εν τω μεταξύ, ένα πακέτο εξερράγη την Τρίτη μέσα σε αποθήκη της εταιρείας μεταφορών FedEx, τραυματίζοντας ελαφρά έναν άνδρα.

Παρά την μεγάλη επιχείρηση που έγινε τη Δευτέρα δεν υπήρξε πρόοδος  στην έρευνα των Αρχών.

Η υπόθεση θύμισε αρκετά την περίπτωση του Τεντ Καζίνσκι ή Unabomber ο οποίος από το 1978 ως τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έστελνε παγιδευμένα πακέτα τα οποία σκότωσαν τρία άτομα και τραυμάτισαν άλλα 23. Το FBI χρειάστηκε σχεδόν δύο δεκαετίες μέχρι να τον συλλάβει.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...