179
Με την απόφαση Τραμπ συναινούν και οι Βρυξέλες | REUTERS/Brendan McDermid

Νέες κυρώσεις κατά Βόρειας Κορέας επιβάλλει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 20:21
Με την απόφαση Τραμπ συναινούν και οι Βρυξέλες
|REUTERS/Brendan McDermid

Νέες κυρώσεις κατά Βόρειας Κορέας επιβάλλει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 20:21

Νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας επιβάλλει, με εκτελεστικό διάταγμα το οποίο υπέγραψε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανακοίνωσε ότι σκληραίνει το πλαίσιο για πρόσωπα και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και τραπεζών, οι οποίες συναλλάσσονται με τη Βόρεια Κορέα.

Ο κ. Τραμπ επαίνεσε την Κίνα καθώς, όπως είπε, η ασιατική χώρα έχει δώσει εντολή στις τράπεζές της να μην διεκπεραιώνουν πλέον τραπεζικές πράξεις οι οποίες αφορούν τη Βόρεια Κορέα.

Μάλιστα, σχετική απόφαση, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, έλαβε και η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς οι νέες κυρώσεις θα συμπληρώσουν τις ποινές που έχει ήδη επιβάλει στην Πιονγκγιάνγκ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, οι οποίες περιλαμβάνουν μερική απαγόρευση στην πώληση πετρελαίου στο Βορρά και πλήρες εμπάργκο στα βορειοκορεατικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει επιβάλει δύο πακέτα κυρώσεων το τελευταίο δίμηνο στον Βορρά. ο οποίος στις αρχές Σεπτεμβρίου πραγματοποίησε την έκτη και ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία του, ενώ τον Ιούλιο δοκίμασε επιτυχώς δύο διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Πηγή της Ευρωπαϊκής Eνωσης τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι Βρυξέλλες συμφωνούν με την επιβολή νέων κυρώσεων στην Πιονγιάνγκ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...