229
| Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αιφνίδια αλλαγή ηγεσίας σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2017, 12:34

Αιφνίδια αλλαγή ηγεσίας σε Στρατό, Ναυτικό και Αεροπορία

Protagon Team Protagon Team 16 Ιανουαρίου 2017, 12:34

Την αλλαγή των επικεφαλής στη ηγεσία του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε αιφνιδίως το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας (ΚΥΣΕΑ) σε συνεδρίασή του το πρωί της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Νέος αρχηγός ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού) ανακηρύχθηκε ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής (μέχρι τώρα ήταν διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού), νέος αρχηγός ΓΕΝ (Γενικό Επιτελείο Ναυτικού) ο Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και νέος αρχηγός ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας) ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου.

Οι τρεις αρχηγοί αντικαθιστούν:

Τον μέχρι πρότινος αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Βασίλη Τελίδη, ο οποίος είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή στις 25 Φεβρουαρίου 2015.

Τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος έγινε αρχηγός στις 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Τον μέχρι σήμερα αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση, ο οποίος είχε αναλάβει τη θέση του στις 27 Φεβρουαρίου 2015.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που ζητάει εξηγήσεις από την κυβέρνηση.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος και Τομεάρχης Αμυνας, Αδωνις Γεωργιάδης, σχολίασε:

«Προκαλεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι ξαφνικά η Κυβέρνηση αποφάσισε να αποστρατεύσει και τους τρεις Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων και να προχωρήσει σε μαζικές αποστρατείες αξιωματικών μειζόνων σχηματισμών και μελών του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (Α.Σ.Σ.), με προφανή επίπτωση στην πειθαρχία και στο ηθικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πειστικές εξηγήσεις, γιατί οι αλλαγές αυτού του εύρους έπρεπε να γίνουν τη δεδομένη χρονική στιγμή. Σε κάθε περίπτωση ευχόμαστε καλή επιτυχία στους νέους Αρχηγούς για την ευδόκιμη θητεία τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...