245
Εικόνα από το χιονισμένο Βέρμιο στην Ημαθία | ΙΝΤΙΜEnews

Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 10:58
Εικόνα από το χιονισμένο Βέρμιο στην Ημαθία
|ΙΝΤΙΜEnews

Νέα επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις

Protagon Team Protagon Team 14 Φεβρουαρίου 2018, 10:58

Για νέα σοβαρή επιδείνωση του καιρού, από τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο της η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και οι θυελλώδεις άνεμοι.

Συγκεκριμένα, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης από τα φαινόμενα θα επηρεαστούν τα νησιά Ιονίου και η Ηπειρος, από το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Από το μεσημέρι η επιδείνωση του καιρού θα γίνει αισθητή σε κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι τη νύχτα σε παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς (σε υψόμετρο περίπου 400 μέτρων) .

Από το πρωί της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Πιερία και Ημαθία και μέχρι το μεσημέρι στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια κ αι τις Κυκλάδες.

Πυκνή ενδέχεται να είναι η χιονόπτωση στα ορεινά – ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της ανατολικής Θεσσαλίας και από το μεσημέρι στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (και κυρίως της Αχαΐας από τα 800 μέτρα), της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (από 400-500 μέτρα) αλλα και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...