280
|

Νέα άδεια παίρνει αύριο ο Κουφοντίνας

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 09:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/02/2018, 11:20

Νέα άδεια παίρνει αύριο ο Κουφοντίνας

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 09:29
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/02/2018, 11:20

Τρεις μήνες. Τόσοι πέρασαν από εκείνη την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2017 οπότε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο καταδικασθείς για τις δολοφονίες που διέπραξε ως μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», βγήκε από τον Κορυδαλλό κάνοντας χρήση του δικαιώματος που του δίνει ο νόμος για ολιγοήμερη άδεια.

Παρά τις αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου και την οργή των συγγενών των θυμάτων του Κουφοντίνα, ο αμετανόητος αρχιεκτελεστής της 17Ν αναμένεται να βγει ξανά αύριο, Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, πάλι για μια 48ωρη άδεια. Ο Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια κάθειρξη για τα εγκλήματα της 17Ν.

Κατά την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο αμερικανός πρεσβευτής Τζέφρι Πάιατ είχε εκφράσει την ενόχληση των ΗΠΑ για τις άδειες στον Κουφοντίνα.

«Θεωρήσαμε ότι η άδεια που δόθηκε στον κ. Κουφοντίνα ήταν βαθύτατα προσβλητική στη μνήμη των θυμάτων», δήλωσε ο αμερικανός διπλωμάτης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Σεβόμαστε την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα της Δικαιοσύνης», δήλωσε αλλά συμπλήρωσε: «Ελπίζουμε ότι αυτοί που αποφασίζουν γι’ αυτά τα θέματα θα λάβουν υπόψη τα συναισθήματα των θυμάτων αυτών των εγκλημάτων».

Σύμφωνα με τον νόμο και τον κανονισμό, όσο περνάει ο καιρός, ο Κουφοντίνας θα δικαιούται όλο και μεγαλύτερες άδειες από τις φυλακές.

Η είδηση της αποφυλάκισης του Κουφοντίνα προκάλεσε όπως αναμενόταν την αντίδραση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία είχε χάσει τον σύζυγό της, τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη από το περίστροφο του αρχιεκτελεστή της 17Ν.

Την αντίθεσή του με τη χορήγηση νέας άδειας στον Κουφοντίνα εξέφρασε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Τσιρώνης.

«Σε αυτό το ζήτημα ήμουν πάντοτε επιφυλακτικός» ανέφερε ο κ. Τσιρώνης μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε: «Είμαι κάθετα αντίθετος σε κάθε πράξη βίας. Εμένα προσωπικά, ως άνθρωπο, με ενοχλεί. Και δεν είναι παρέμβαση στη Δικαιοσύνη να λέμε την άποψή μας».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...