248
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς | Nikos Libertas / SOOC

ΝΔ: «Με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τον Τύπο»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2017, 17:45
Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς
|Nikos Libertas / SOOC

ΝΔ: «Με το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ, η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τον Τύπο»

Protagon Team Protagon Team 4 Αυγούστου 2017, 17:45

«Ενδεικτικό της προχειρότητας και των ιδεολογικών αγκυλώσεων» της κυβέρνησης χαρακτηρίζει η ΝΔ το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ και την διαφημιστική δαπάνη, το οποίο ψηφίστηκε στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «αναχρονιστικές ρυθμίσεις και στην μη κρατική διαφήμιση σε μια καθεστωτικού τύπου προσπάθεια για έλεγχο των ΜΜΕ» ενώ καταλογίζει στην κυβέρνηση σκοπιμότητες και ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Σε ανακοίνωσή της, δια του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να ελέγξει έμμεσα τα κανάλια και τον περιφερειακό Τύπο μέσα από τον έλεγχο της διαφημιστικής πίτας.

Η ανακοίνωση της ΝΔ αναφέρει ότι το νομοσχέδιο «είναι ενδεικτικό της προχειρότητας, των ιδεολογικών αγκυλώσεων, των κομματικών σκοπιμοτήτων και της αναποτελεσματικότητας της Κυβέρνησης.

Αναχρονιστικές ρυθμίσεις και στην μη κρατική διαφήμιση σε μια καθεστωτικού τύπου προσπάθεια για έλεγχο των ΜΜΕ.

Ο κ. Παππάς δεν κατάφερε, ως “…φιλόδοξος υπουργός καναλάρχης” να ελέγξει την ενημέρωση με το ν. 4339/2015. Προσπαθεί τώρα να ελέγξει τα κανάλια δια της πλαγίας οδού, με τον έλεγχο της διαφημιστικής πίτας.

Παράλληλα, γίνεται και προσπάθεια ελέγχου στις εφημερίδες περιφερειακού τύπου και της κρατικής διαφήμισης στον περιφερειακό τύπο. Το επόμενο βήμα είναι η προσπάθεια ελέγχου των δημοσκοπήσεων;

Ο κ. Παππάς, μετά την παταγώδη αποτυχία του με τον αντισυνταγματικό του νόμο, επιχειρεί με το παρόν νομοσχέδιο να ελέγξει τα ΜΜΕ, προκειμένου να κάνει προπαγάνδα. Στην προσπάθεια αυτή φέρνει ένα νομοσχέδιο που βρίθει, για άλλη μια φορά, αντισυνταγματικών ρυθμίσεων.

Η ΝΔ είναι αντίθετη επί της αρχής στον έλεγχο της ιδιωτικής διαφήμισης. Δεν θα επιτρέψουμε να ελέγξετε τον περιφερειακό τύπο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...