254
Γαλλική φρεγάτα FREMM καταπλέει στο λιμάνι της Τουλόν τον Μάιο του 2014 | Marine Nationale/ R.Dal Soglio

ΝΔ για γαλλικές φρεγάτες: Παροιμιώδης ερασιτεχνισμός από την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 11:28
Γαλλική φρεγάτα FREMM καταπλέει στο λιμάνι της Τουλόν τον Μάιο του 2014
|Marine Nationale/ R.Dal Soglio

ΝΔ για γαλλικές φρεγάτες: Παροιμιώδης ερασιτεχνισμός από την κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 11:28

Για παροιμιώδη ερασιτεχνισμό από την πλευρά της κυβέρνησης, ακόμα και στον ευαίσθητο τομέα της άμυνας, κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία μετά τα δημοσιεύματα στη Γαλλία και τη διάψευση της υπουργού Αμυνας της χώρας για το θέμα της ενοικίασης των φρεγατών τύπου FREMM στην Ελλάδα.

Δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο θέλουν την υπουργό Aμυνας, Φλοράνς Παρλί, να διαψεύδει ότι το Παρίσι πρόκειται να μισθώσει δύο φρεγάτες FREMM στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Σύμφωνα την ιστοσελίδα Mer et Marin, που ειδικεύεται σε θέματα Ναυτικού, η Παρλί έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παραχώρησης των δύο φρεγατών. Πηγή της ιστοσελίδας αποκάλεσε τις ελληνικές αξιώσεις «παντελώς ανεδαφικές».

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης, διαβεβαίωνε ότι η χρονομίσθωση των δύο πολεμικών πλοίων συμφωνήθηκε μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Σε ανακοίνωσή της για το θέμα, η Πειραιώς καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν υπεύθυνα τους πολίτες αν και τι ακριβώς έχει συμφωνήσει  με τους Γάλλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μόλις προ τεσσάρων ημερών η Κυβέρνηση, μέσω του νέου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας κ. Φώτη Κουβέλη, ανακοίνωσε ότι, ύστερα από συνεννόηση των κ. Τσίπρα και Μακρόν, δύο γαλλικές φρεγάτες τύπου FREMΜ, όχι μόνον συμφωνήθηκε να αποκτηθούν από την Ελλάδα, αλλά και ότι “θα πλεύσουν το καλοκαίρι στο Αιγαίο”.

Με δήλωσή της η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλοράνς Παρλί έκανε γνωστό ότι η χώρα της δεν προτίθεται να νοικιάσει καμία φρεγάτα στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση που, ως φαίνεται, αντιμετωπίζει με παροιμιώδη ερασιτεχνισμό ακόμη και την άμυνα της χώρας, μπορεί επιτέλους να ενημερώσει υπεύθυνα τους πολίτες τι ακριβώς έχει συμφωνήσει -αν έχει συμφωνήσει κάτι- με τη Γαλλία;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...