447
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας | ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / InTimeNews

Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί από τη δημοπράτηση

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 17:41
Στιγμιότυπο από συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας
|ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / InTimeNews

Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Να εξαιρεθούν οι δημοτικοί ραδιοσταθμοί από τη δημοπράτηση

Protagon Team Protagon Team 11 Ιανουαρίου 2018, 17:41

Την εξαίρεση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών από τις δημοπρατήσεις των συχνοτήτων που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, ζητούν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Το θέμα τέθηκε προ ημερησίας από τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έχει για το θέμα αυτό και συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Μιλώντας ο κ. Καμίνης, υπενθύμισε σχετικό ψήφισμα που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί το ίδιο που ισχύει στις υπόλοιπες δημόσιες συχνότητες, όπως της ΕΡΤ ή στο κάτω κάτω να γίνει αυτό που συνέβη -δικαίως- με τις δημοτικές τηλεοράσεις, που σε αντίθεση με τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιρέθηκαν από τη δημοπρασία», είπε χαρακτηριστικά.

Δέσμευσαν αιφνιδιαστικά τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Αθήνα 984!

«Εκτός και αν η κυβέρνηση, ό,τι δεν ελέγχει, θέλει να το κλείσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «εφορίες ανακαλύπτουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη χαρτοσήμου πολλών εκατομμυρίων, δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς και ανοίγουν το πεδίο για εφαρμογή τους στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων», σημείωσε ο δήμαρχος της Αθήνας.

«Στο πολυνομοσχέδιο η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και τα δημοτικά ραδιόφωνα στη διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών μέσω δημοπράτησης. Πρόβλεψη που, εάν ψηφιστεί και εφαρμοστεί, δρομολογεί το κλείσιμό τους», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σε σχετική ανακοίνωση, υποστηρίζοντας ότι δεν γίνεται σεβαστή η θεσμική ιδιαιτερότητά τους, δεδομένου του σκοπού και της φύσης των υπηρεσιών που χρόνια τώρα προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες.

«Το σοβαρότερο είναι ότι το πλέγμα δημοσιονομικών, διαχειριστικών και διοικητικών ρυθμίσεων που εφαρμόζονται υποχρεωτικά στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, καθιστά πρακτικά αδύνατη και την υποθετική έστω συμμετοχή τους σε μία τέτοια διαδικασία δημοπράτησης» τονίζει, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις φωνές που υψώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες και αγωνίστηκαν να καταστήσουν σαφές το αυτονόητο.

«Αγνοια και αδυναμία κατανόησης; Κυνική αδιαφορία; Ή μήπως σκόπιμη πολιτική επίθεση για την εξόντωση των ενημερωτικών φωνών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εντασσόμενη στο εξελισσόμενο κυβερνητικό σχέδιο εναντίον του θεσμού της τοπικής δημοκρατίας που ως Τομέας Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης έχουμε επανειλημμένως αναδείξει;» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να εξαιρέσει τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς από το πολυνομοσχέδιο, με ρητή δικλείδα ασφαλείας για την αδιάκοπη λειτουργίας τους και για τους εργαζομένους τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Νίκο Σοφιανό, η κυβερνητική αυτή ρύθμιση αποκαλύπτει «τις συμμαχίες που κτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνιου, τόνισε ότι «ουσιαστικά ο ραδιοσταθμός “9,84” οδηγείται σε κλείσιμο».

Αντιδράσεις εξέφρασε και ο Γιώργος Μαυρωτάς απ’ το Ποτάμι διερωτώμενος αν πρόκειται για ακόμη ένα προαπαιτούμενο. «Στο πολυνομοσχέδιο έχει διατάξεις για αδειοδότηση ραδιοφωνικών σταθμών (προαπαιτούμενο κι αυτό;) Το ΕΣΡ στην ακρόαση φορέων είπε ότι δεν είχε ιδέα!!!», έγραψε.

Επίσης, με τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου τα δημοτικά ραδιόφωνα μένουν μετέωρα. Αβλεψία ή πρόθεση;» σημειώνει σε μήνυμά του στο Twitter.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...