188
Μέλος των Pussy Riot απομακρύνεται από τον αγωνιστικό χώρο - και δείχνει να το διασκεδάζει | twitter

Μουντιάλ: Στη φυλακή τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στον τελικό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2018, 23:47
Μέλος των Pussy Riot απομακρύνεται από τον αγωνιστικό χώρο - και δείχνει να το διασκεδάζει
|twitter

Μουντιάλ: Στη φυλακή τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στον τελικό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουλίου 2018, 23:47

Στη φυλακή οδηγήθηκαν τη Δευτέρα μετά τη σύλληψή τους τα μέλη της φεμινιστικής πανκ-ροκ μπάντας και ακτιβιστικής ομάδα Pussy Riot που εισέβαλαν στο στάδιο Λουζνίκι κατά τον τελικό του Μουντιάλ μεταξύ Γαλλίας και Κροατίας.

Τα μέλη της μπάντας μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας αστυνομικές στολές.

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε τους Βερόνικα Νικουλσίνια, Όλγα Κουρασέβα και Πιέτρ Βερζίλοφ σε 15 ημέρες φυλάκιση σε κρατητήρια της Αστυνομίας, ενώ τους απαγόρευσε να επισκέπτονται αθλητικές διοργανώσεις για τρία χρόνια, αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Το δικαστήριο έκρινε τα τρία μέλη των Pussy Riot ένοχα για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων για τη συμπεριφορά των θεατών» και τους επιβλήθηκε η μέγιστη δυνατή τιμωρία με βάση τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Έως το απόγευμα της Δευτέρας εκκρεμούσε και η καταδικαστική απόφαση για την τέταρτη «εισβολέα», ονόματι Όλγα Πακτσούσοβα.

«Μόλις πριν από λίγα λεπτά, τέσσερα μέλη των Pussy Riot εμφανίστηκαν στον τελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA και προχώρησαν στην περφόρμανς «ο αστυνομικός μπαίνει στο παιχνίδι».

Αυτά ανέφεραν, μεταξύ άλλων, οι Pussy Riot στους λογαριασμούς τους στο Twitter και στο Facebook, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το συμβάν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...