856
Από αριστερά: Μοχάμεντ Σάλαχ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα και Νεϊμάρ | .

Αναζητώντας τους πρωταγωνιστές στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 11:08
Από αριστερά: Μοχάμεντ Σάλαχ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι, Αντρές Ινιέστα και Νεϊμάρ
|.

Αναζητώντας τους πρωταγωνιστές στο Μουντιάλ της Ρωσίας

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2018, 11:08

Η αλήθεια είναι ότι το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Οι τακτικές των προπονητών κερδίζουν συνεχώς έδαφος έναντι της ατομικής φαντασίας των ποδοσφαιριστών. Ετσι ο καιρός που ο Μαραντόνα κέρδιζε ένα Μουντιάλ σχεδόν μόνος του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον τα τεχνικά επιτελεία προσπαθούν να ελέγξουν και την παραμικρή λεπτομέρεια ενός παιχνιδιού εστιάζοντας την προσοχή τους στην αμυντική προσήλωση που εξάλλου αποτελεί τη βάση στο «χτίσιμο» μίας ομάδας.

Ετσι ενόψει του Μουντιάλ που θα ξεκινήσεις στις 14 Ιουνίου φαντάζει πιο δύσκολο από ποτέ ένας ποδοσφαιριστής να πάρει από το χέρι μία ομάδα και να την οδηγήσει στην επιτυχία. Η συλλογική δουλειά είναι αναγκαία πιο πολύ από ποτέ. «Θα δούμε ένα κομμουνιστικό Μουντιάλ στη Ρωσία» αναφέρει χαριτολογώντας η Corriere della Sera θέλοντας να υπογραμμίσει την καθοριστική υποταγή της ατομικότητας στη συλλογικότητα.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να λάμψουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Αρκετά είναι τα φαβορί που ξεχωρίζουν στην εκάστοτε ομάδα ενώ υπάρχουν και πολλοί ποδοσφαιριστές που θα ξεχωρίσουν ενώ κανείς δεν τους περιμένει.

Ας πάμε όμως να δούμε τους ποδοσφαιριστές που έχουν το μεγαλύτερο βάρος στις πλάτες τους. Αυτούς που όλος ο κόσμος περιμένει να δει στα γήπεδα της Ρωσίας:

Λιονέλ Μέσι

Αλήθεια, πώς είναι να νιώθεις ότι κουβαλάς ένα ολόκληρο έθνος στις πλάτες σου; Ο βραχύσωμος Αργεντινός σίγουρα θα έχει την απάντηση. Στα γήπεδα της Ρωσίας ο Μέσι θα έχει ακόμα μία ευκαιρία -ίσως την τελευταία- να οδηγήσει την Αργεντινή στην κορυφή του κόσμου. Η καριέρα του Μέσι είναι γεμάτη με νίκες, δόξα, βραβεία και τίτλους. Ομως κάτι του λείπει, και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο ίδιος.

2018-05-29T235132Z_192696107_RC150C5D21E0_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-ARG-HAI

Ο,τι και να κάνει ο Μέσι με την Μπαρτσελόνα, πάντα θα ακούει αυτόν τον εκκωφαντικό ψίθυρο να του υπενθυμίζει ότι ακόμα δεν έχει κατακτήσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο «Λίο» αυτό το καλοκαίρι θα ηγηθεί μίας παράξενης και ανισόρροπης ομάδας που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσε καν να βρίσκεται στη Ρωσία. Αν καταφέρει να κατακτήσει αυτό το Μουντιάλ με αυτήν την ομάδα, τα στόματα των επικριτών του θα σωπάσουν για πάντα. Μοιάζει με θαύμα. Ομως ο Μέσι είναι συνηθισμένος σε αυτά.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Ηταν μία ομολογουμένως περίεργη σεζόν για τον Ρονάλντο. Ο 33χρονος επιθετικός κατέκτησε το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης όμως στην συνέχεια έσπευσε να τραβήξει την προσοχή των δημοσιογράφων με μία δήλωση που ερμηνεύτηκε ως αποχαιρετιστήριο μήνυμα προς τους φίλους της ισπανικής ομάδας. Ακολούθησε η φυγή του Ζιντάν, με τα δημοσιεύματα να μιλούν για έναν Ρονάλντο που ψάχνεται για το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

2018-06-12T082339Z_126841388_RC131A73CFB0_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-POR-TRAINING

Το θετικό για τον Κριστιάνο είναι ότι κανείς δεν απαιτεί από αυτόν να πάρει από το χέρι την Πορτογαλία και να την οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου – όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τον Μέσι. Εχοντας στον πάγκο τον Φερνάντο Σάντος, η Πορτογαλία μπορεί να κάνει και πάλι την έκπληξη όπως έκανε στο Euro του 2016. Αν γίνει αυτό, θα είναι μία ονειρική χρονιά για τον Πορτογάλο.

Αντρές Ινιέστα

Η εφετινή χρονιά θα μείνει αξέχαστη στον Ινιέστα. Ο ισπανός μέσος αποχαιρέτησε την Μπάρτσα και έβαλε πλώρη για την Κίνα. Εχοντας πατήσει πλέον τα 34, ο ιδιοφυής χάφ έχει την ευκαιρία για μία ακόμα ποδοσφαιρική διάκριση. Ολα δείχνουν ότι ο νέος προπονητής της Ισπανίας, Φερνάντο Ιέρο, βασίζεται στον έμπειρο ποδοσφαιριστή για τους αγώνες της Ρωσίας.

2018-06-05T092213Z_1202711869_RC13AC2E5090_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-ESP

Πριν από οκτώ χρόνια, ο Ινιέστα είχε χαρίσει με δικό του γκολ ένα Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία. Τώρα, στο τελευταίο του μεγάλο τουρνουά, έχει την ευκαιρία να αποχαιρετήσει την Εθνική του ομάδα, με τον τρόπο που του αξίζει.

Μοχάμεντ Σάλαχ

Ο αιγύπτιος επιθετικός πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν με τη Λίβερπουλ, ενώ σόκαρε τους πάντες όταν τραυματίστηκε από τον Σέρχιο Ράμος στον τελικό του Champions League. Τελικά, ο Σάλαχ απέδειξε ότι είναι μαχητής και -όπως όλα δείχνουν- θα αγωνιστεί κανονικά στους αγώνες της Ρωσίας.

2018-06-10T034919Z_259200057_RC178179E990_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-EGY-TRAINING

Μπορεί όμως ο Σάλαχ να οδηγήσει την -ποδοσφαιρικά μικρή- Αίγυπτο σε μία αξιομνημόνευτη πορεία; Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η αραβική χώρα μπορεί να κάνει την έκπληξη. Και αν ο Σάλαχ καταφέρει να πάρει από το χέρι τους συμπαίκτες του και να τους οδηγήσει στη διάκριση, οι αρμόδιοι για την απονομή της Χρυσής Μπάλας θα το σκεφτούν καλά προτού αποφασίσουν για άλλη μία χρονιά ανάμεσα στον Μέσι και στον Ρονάλντο.

Νεϊμάρ

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το πλούσιο ποδοσφαιρικό ταλέντο του βραζιλιάνου επιθετικού. Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις ικανότητές του και την τεχνική του κατάρτιση. Ο Νεϊμάρ όμως δέχεται κριτική κυρίως για τη συμπεριφορά, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά του. Ο 26χρονος πλέον επιθετικός έφυγε από την Μπαρτσελόνα θέλοντας να γίνει πρωταγωνιστής σε μία ευρωπαϊκή ομάδα. Ο πρώτος του χρόνος στην Παρί δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό, με τον ίδιο τον Νεϊμάρ να ψάχνεται ήδη για τη νέα του περιπέτεια.

2018-06-11T032606Z_1286915566_UP1EE6B09JIVU_RTRMADP_3_SOCCER-WORLDCUP-BRA-ARRIVAL

Στη Βραζιλία τον λατρεύουν, όμως αρκετοί αμφισβητούν την ικανότητά του να ηγηθεί της Εθνικής τους ομάδας. Ο Νεϊμάρ δεν είναι φυσικά μόνος. Εχει δίπλα του σπουδαίους ποδοσφαιριστές (Μαρσέλο, Κοουτίνιο, Κασεμίρο, κ.ά.), ενώ η Βραζιλία φιγουράρει ως πρώτο φαβορί για το τουρνουά της Ρωσίας. Ετσι ο βιρτουόζος επιθετικός έχει μία καλή ευκαιρία να αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας ταλαντούχος φιγουρατζής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...