191
Ο υπουργός Oικονομικών των ΗΠΑ | REUTERS/Patrick Doyle

Μνούτσιν: Η Ελλάδα ίσως να μη χρησιμοποιήσει την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 21:00
Ο υπουργός Oικονομικών των ΗΠΑ
| REUTERS/Patrick Doyle

Μνούτσιν: Η Ελλάδα ίσως να μη χρησιμοποιήσει την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ

Protagon Team Protagon Team 30 Ιουνίου 2017, 21:00

Ελληνικό ενδιαφέρον είχε η συνέντευξη του υπουργού Oικονομικών των ΗΠΑ, στο αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Newsmax.

Εκεί, απόλυτη στήριξη στους χειρισμούς της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, ως προς τη συμμετοχή του Ταμείου σε προγράμματα στήριξης μεταξύ των οποίων και της Ελλάδας, παρείχε ο Στίβεν Μνούτσιν. Εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα χρησιμοποιήσει τη μικρή οικονομική συμμετοχή του Ταμείου.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφου, ο Μνούτσιν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίβλεψη παγκόσμιων οικονομιών.

«Υπήρξε πολύ χρήσιμο στη σταθεροποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα και στη συνεργασία με την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το καλοκαίρι σημαντικό πρόβλημα και θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες στις αγορές και την οικονομία και νομίζω ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις», είπε.

Υπογράμμισε ότι «η χρηματοδότηση του ΔΝΤ προς την Ελλάδα ήταν πολύ μικρή. Δεν είμαι καν βέβαιος ότι η Ελλάδα θα τη χρησιμοποιήσει απαραίτητα. Γι’ αυτό πιστεύω ότι η σημασία ήταν στην πραγματικότητα περισσότερο μία σφραγίδα έγκρισης. Και πάλι δεν υπάρχει απευθείας κόστος για τους αμερικανούς φορολογούμενους. Στηρίζουμε το ΔΝΤ παρόλο που θα εξετάσουμε τις συνεισφορές όπως ελέγχουμε όλες τις συνεισφορές και διασφαλίζουμε ότι δαπανώνται σωστά τα χρήματα των φορολογούμενων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...