348
Ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη τη περιοδείας του στην ανατολική Κρήτη | Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Τρία χρόνια πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 11:44
Ο κ. Μητσοτάκης κατά την έναρξη τη περιοδείας του στην ανατολική Κρήτη
|Γραφείο Τύπου ΝΔ

Μητσοτάκης: Τρία χρόνια πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης [εικόνες]

Protagon Team Protagon Team 19 Ιουλίου 2018, 11:44

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τόσο το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από την εποχή των μνημονίων, όσο και τις περικοπές του συντάξεων που έρχονται με υπογραφή Χουλιαράκη το 2019, εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σητεία όπου βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη.

Όπως είπε, η λεγόμενη «καθαρή έξοδος» από τα μνημόνια είναι «το νέο μεγάλο ψέμα του Αλέξη Τσίπρα. Έρχονται μειώσεις συντάξεων που μακάρι να μην έρχονταν». «Τρία χρόνια τώρα πληρώνουμε τις σαχλαμάρες της κυβέρνησης. Πληρώνουμε το κόστος της αναξιοπιστίας τους», ανέφερε χαρακτηρισικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Με μαντινάδες για την πρωθυπουργία

Στη Σητεία ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από τους κατοίκους με μαντινάδες και ευχές να γίνει σύντομα πρωθυπουργός.

 

Στο λιμάνι της πόλης  είχε συνάντηση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Σητείας και άκουσε τα προβλήματά τους. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου ενημερώθηκε από τους παραγωγικούς και τους επιστημονικούς φορείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μερικά από τα θέματα που του έθεσαν ήταν η υπερφορολόγηση, η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου αλλά και οι ελλείψεις στις υποδομές Υγείας.

«Ως Κρητικός δεν μπορώ να δεχτώ ότι υπάρχουν Κρητικοί πολλών ταχυτήτων. Η Κρήτη είναι μία», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Για μία ακόμα φορά, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την αντίθεσή του για την εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η απλή αναλογική, όπως ψηφίστηκε, θα οδηγήσει σε ακυβερνησία, εκτίμησε και δεσμεύτηκε να αλλάξει τον νόμο  Σκουρλέτη με το που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άσκησε εξάλλου σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «είναι αστείο να κόπτεται για ιδιωτικές επενδύσεις όταν ο βίος της δείχνει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βάζει φόρους».

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ανάγκη μείωσης φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και στην ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, συνοψίζοντας την πρότασή του στο σύνθημα «λιγότεροι φόροι περισσότερες δουλειές, ασφάλεια για όλους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...