361
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πάνελ του Συνεδρίου του ΣΕΒ «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις». Δεξιά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Πρώτη πολιτική προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων €100 δισ.

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 11:06
O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο πάνελ του Συνεδρίου του ΣΕΒ «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις». Δεξιά ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θόδωρος Φέσσας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μητσοτάκης: Πρώτη πολιτική προτεραιότητα η προσέλκυση επενδύσεων €100 δισ.

Protagon Team Protagon Team 24 Απριλίου 2018, 11:06

Την προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ανεργία και να δοθούν ευκαιρίες στους νέους, έθεσε ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΕΒ.

«Τον στόχο των 100 δισεκατομμυρίων σε επενδύσεις τον είχα θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα στην ομιλία μου στη ΔΕΘ…Επενδύσεις σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας και καλύτερες θέσεις εργασίας. Για να αποκλιμακώσουμε την ανεργία θέλουμε τις επενδύσεις. Αυτός πρέπει να είναι ο κεντρικός στόχος…Οι ρυθμοί ανάπτυξης πρέπει να είναι υψηλότεροι. Να πλησιάζουν το 4%», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για να συμπληρώσει:

«Η χώρα χρειάζεται μια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση και μια κρατική διοίκηση που θα θέτει την προσέλκυση επενδύσεων ως πρώτη πολιτική προτεραιότητα. Αυτό μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν το έχω ακούσει ποτέ από τη σημερινή κυβέρνηση».

Όπως σημείωσε, ο εύκολος διαχωρισμός μεταξύ κακού κεφαλαίου και καλού εργαζόμενου, πάνω στον οποίον πάτησαν οι ιδεολογικές διαφοροποιήσεις τον 20ο αιώνα, σήμερα έχει ξεπεραστεί. Οι καλές επιχειρήσεις δημιουργούν καλές θέσεις απασχόλησης με πρόσθετα κίνητρα για να προσελκύσουν τα καλά στελέχη και επενδύσεις σημαίνει περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας με υψηλότερους μισθούς, καλύτερες απολαβές και καλύτερο πλαίσιο εργασιακής κάλυψης.

Η βιομηχανία χρειάζεται φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια, διευκόλυνση στην αδειοδότηση, συγκέντρωση της μεταποιητικής δραστηριότητας σε οργανωμένους χώρους και παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας ώστε να μειωθεί το κόστος της, επεσήμανε σε άλλη τοποθέτησή του ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως μόνο το κόμμα του έχει ξεκάθαρο σχέδιο προσέλκυσης επενδύσεων.

«Θα μειώσουμε τη φορολογία, θα δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις, θα απλοποιήσουμε τη γραφειοκρατία και περιμένουμε από εσάς να επενδύσετε, να πληρώνετε τους φόρους σας, να σέβεστε τους εργαζόμενους και να φροντίζετε το περιβάλλον», είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους.

Η αναφορά του κ. Μητσοτάκης στον στόχο της προσέλκυσης επενδύσεων ύψους 100 δισ. ευρώ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μαξίμου.

«Ο ιεραπόστολος των επενδύσεων, κ. Μητσοτάκης, μοιάζει όλο και περισσότερο με τον καθοδηγητή του, κ. Σαμαρά», σχολίασαν δηκτικά κυβερνητικές πηγές, και πλέον «έφθασε να επαναλάβει το ανέκδοτο του 2014, πως θα φέρει επενδύσεις 100 δισ. ευρώ».

«Η ικανότητά τους να προσελκύσουν επενδύσεις εξάλλου, φάνηκε από την απώλεια 25% του ΑΕΠ την περίοδο 2010-2014», πρόσθεσαν οι εν λόγω πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το 2017 καταγράφηκε ρεκόρ δεκαετίας στις ξένες άμεσες επενδύσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...