563
O πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πρώην βουλευτές του κόμματος να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη -όπως τη χαρακτήρισε- ρύθμιση Κατρούγκαλου. | ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης στους πρώην βουλευτές: Ή αποσύρετε προσφυγές για αναδρομικά ή διαγράφεστε

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2017, 18:40
O πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους πρώην βουλευτές του κόμματος να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη -όπως τη χαρακτήρισε- ρύθμιση Κατρούγκαλου.
|ΙΝΤΙΜΕnews

Mητσοτάκης στους πρώην βουλευτές: Ή αποσύρετε προσφυγές για αναδρομικά ή διαγράφεστε

Protagon Team Protagon Team 22 Οκτωβρίου 2017, 18:40

Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για το ζήτημα των αναδρομικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους πρώην βουλευτές της ΝΔ που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις αποζημιώσεις των λεγόμενων αναδρομικών, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους, διαφορετικά, όπως υπογραμμίζεται, θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός κόμματος.

Στη σχετική ανακοίνωση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωνεται ότι το όλο θέμα  έχει προκύψει βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του κράτους από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης από την Πειραιώς:

«Βάσει του νόμου 4387/2016, γνωστού και ως νόμου Κατρούγκαλου, που καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, αλλά έγινε νόμος του Κράτους από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρώην βουλευτές που έχουν συνταξιοδοτηθεί, νομιμοποιούνται να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις από το Δημόσιο, επικαλούμενοι την “ανάγκη” εξίσωσης των αποδοχών τους με αυτές του Προέδρου του Αρείου Πάγου. Σημερινό δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου” αποκαλύπτει ότι οι πρώτες προσφυγές των πρώην βουλευτών έχουν γίνει ήδη δεκτές.

Υπενθυμίζεται, ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη το 2008, αρνούμενη να εκδώσει τη σχετική υπουργική απόφαση.

Η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε αμφισβητεί τη νομιμότητα. Ωστόσο, οι πρώην βουλευτές της οφείλουν να συναισθανθούν την κραυγαλέα πρόκληση που συνιστά για τους πολίτες μια τέτοια αξίωση, ακόμη και αν αυτή είναι νόμιμη με την κατάπτυστη ρύθμιση Κατρούγκαλου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί όλους τους πρώην βουλευτές του Κόμματος που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας τις σχετικές αποζημιώσεις, να αποσύρουν άμεσα τις προσφυγές τους. Σε άλλη περίπτωση θα έχουν θέσει εαυτούς εκτός Κόμματος».

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης ψεύδεται συνειδητά»

Η ανακοίνωση της Πειραιώς προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υποκρισία και «χυδαία ψεύδη».

«Ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να ρίξει την ευθύνη σε οποιονδήποτε άλλον πέρα από το κόμμα του και τα έκθετα μέλη της ΝΔ που προσέφυγαν για να εισπράξουν συντάξεις αναδρομικά. Στην προσπάθειά του αυτή δεν διστάζει να ψεύδεται συνειδητά συσχετίζοντας την προσφυγή των Νεοδημοκρατών πρώην βουλευτών με το νόμο Κατρούγκαλου. Πολύ καλά γνωρίζει ο αρχηγός της ΝΔ ότι καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχουν οι ισχυρισμοί του και εξ αυτού μόνο του λόγου τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα τα χυδαία ψεύδη του», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Όσο για την προσπάθειά του να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ζητώντας από τους πρώην βουλευτές της ΝΔ να αποσυρθούν από την προκλητική διεκδίκηση των αναδρομικών, το μόνο σχόλιο που αρμόζει είναι: Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί!», καταλήγει η ανακοίνωση – απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου ανέφερε  ότι οι εν λόγω προσφυγές μπορεί να είναι νόμιμες, αλλά όχι και πολιτικά ηθικές.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τοποθετηθεί έγκαιρα και με σαφήνεια σχετικά με τις προσφυγές πρώην βουλευτών στα δικαστήρια, για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά, καταδικάζοντας αυτή την πράξη ως ντροπιαστική σε συνθήκες κρίσης», αναφερόταν ενώ επισημαίνετο ότι το κυβερνών κόμμα είχε καλέσει, ήδη από το 2011, όλους όσοι προσέφυγαν, να αποσύρουν κάθε διεκδίκηση.

«Η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να είναι νόμιμη, αλλά δεν είναι καθόλου πολιτικά ηθική», σημείωνε η Κουμουνδούρου.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Σταύρος Θεοδωράκης καλώντας τους πρώην βουλευτές να μην πάρουν τα αναδρομικά. «Υπάρχουν άλλες επείγουσες προτεραιότητες. Η νέα γενιά δεν μπορεί συνεχώς να παραγκωνίζεται», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...