291
O Kυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Καλαμάτα μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και παρέστη στη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού | Youtube

Μητσοτάκης: Η Ορθοδοξία πηγή ενότητας για το Έθνος μας

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 15:51
O Kυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στην Καλαμάτα μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και παρέστη στη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού
|Youtube

Μητσοτάκης: Η Ορθοδοξία πηγή ενότητας για το Έθνος μας

Protagon Team Protagon Team 2 Φεβρουαρίου 2018, 15:51

Στη σημασία της πίστης και της τήρησης των παραδόσεων για τη διαφύλαξη της ενότητας του λαού, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά για την εορτή της Υπαπαντής.

268760

«Η Ορθοδοξία μας», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, «είναι πάντα πηγή ενότητας για το Έθνος μας, στις δύσκολες περιόδους που αυτό περνά», σε μία δήλωση που ήδη ερμηνεύεται ως έμμεση αναφορά στο συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα και τη συμμετοχή σε αυτό κορυφαίων μελών της Ιεράς Συνόδου.

Ανάμεσα στους ομιλητές του συλλαλητηρίου θα είναι και ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, αντιπρόεδρος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου,  συνοδευόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας Παύλο και Χίου Μάρκο.

Αναλυτικά η δήλωση του αρχηγού της ΝΔ μετά τη Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού, στην Καλαμάτα :

«Από την εποχή του Ιουστινιανού, η Υπαπαντή είναι μία από τις δώδεκα μεγάλες γιορτές της Ορθοδοξίας. Είναι όμως μια σπουδαία μέρα, η πιο σημαντική γιορτή για την Καλαμάτα και για τη Μεσσηνία. 

Και με πολύ μεγάλη χαρά, παραβρέθηκα σήμερα, για πρώτη φορά, σε αυτή τη σημαντική γιορτή. Μια σημαντική γιορτή η οποία μας υπενθυμίζει πάντα τη σημασία της πίστης και της τήρησης των παραδόσεών μας. 

268753268770

Η Ορθοδοξία μας είναι πάντα μια πηγή ενότητας για το Έθνος μας, στις δύσκολες περιόδους που αυτό περνά. Εύχομαι σε όλες και σε όλους, χρόνια πολλά».

Μιλώντας σε  δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στον ιερό ναό ο Αντώνης Σαμαράς χαρακτήρισε την Κυριακή ως μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα. «Σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για τη χριστιανοσύνη και τη Μεσσηνία. Την Κυριακή θα είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του πρώην πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...