479
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μητσοτάκης: Οι δανειστές έκαναν «στραβά μάτια» όταν η κυβέρνηση εφάρμοζε λάθος τις μεταρρυθμίσεις

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 22:58
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά την ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μητσοτάκης: Οι δανειστές έκαναν «στραβά μάτια» όταν η κυβέρνηση εφάρμοζε λάθος τις μεταρρυθμίσεις

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 22:58

Οι επενδύσεις, η ανάπτυξη και η επαναφορά της αξιοπιστίας της Ελλάδας αποτελούν τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας για την Ελλάδα μετά την εποχή των Μνημονίων, όπως δήλωσε στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times, ο κ. Μητσοτάκης διαφώνησε με την άποψη ότι η Οικονομία στην Ελλάδα σταθεροποιείται τονίζοντας ότι πρόκειται για απατηλή εικόνα, καθώς στην πράξη η χώρα μας έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας μάλιστα και μερίδα των δανειστών, ότι κράτησαν τα μάτια τους κλειστά στην εσφαλμένη εφαρμογή κάποιων μεταρρυθμίσεων

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της δικής του κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε την ανάπτυξη, τη χαμηλότερη φορολογία, τις επενδύσεις στους τομείς που η Ελλάδα έχει σαφή πλεονεκτήματα, τονίζοντας ότι θα στηρίξει τους πιο αδύναμους Έλληνες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τον δημοσιογράφο Μάρτιν Γουλφ των Financial Times (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

Από ψηλά οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη

Την άποψή του ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη με τρόπο απαράδεκτο για μια ευρωπαϊκή χώρα και, μάλιστα, ότι αυτές οι παρεμβάσεις γίνονται από «ψηλά», εξέφρασε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε την κρίση στην Ελλάδα καταρχάς ως μια κρίση θεσμών, την οποία η σημερινή κυβέρνηση εξακολουθεί να συντηρεί με τις παρεμβάσεις της στο έργο της, υποτιθέμενης, ανεξάρτητης Δικαιοσύνης.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακάμπτει τη φορολογική διοίκηση δίνοντας τους ελέγχους στους ειδικούς εισαγγελείς, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς, μια άμεση γραμμή ανάμεσα στο Μαξίμου και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Υπάρχουν ακόμα τομείς του Δημοσίου που ξοδεύονται χρήματα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας ως παράδειγμα το χάος με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στο Μετρό, το οποίο δεν έχει ακόμα λειτουργήσει με αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από το Δημόσιο.

«Υπάρχουν πολλά ακόμα έξοδα λόγω της κακοδιαχείρισης από την ελληνική κυβέρνηση και υπάρχουν αρκετά που μπορούν να γίνουν για να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδας στις αγορές», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την ΠΓΔΜ ο Τσίπρας δεν επεδίωξε την εθνική συνεννόηση

Για την «καυτή πατάτα» της ονομασίας της πΓΔΜ ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν θέλησε την εθνική συνεννόηση για μια επωφελή λύση, αλλά αντίθετα επέλεξε να ενεργήσει μόνος του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ)

«Ο κ. Τσίπρας δεν κατάλαβε ότι αυτή η υπόθεση είναι πολύ σημαντική για πολλούς Έλληνες και προσπάθησε να διχάσει τους έλληνες πολίτες, αλλά και να διασπάσει την αντιπολίτευση. Έκανε σφάλματα τακτικής», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύεται ως Πρωθυπουργός της Ελλάδας, αλλά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο διχαστικός τρόπος που επέλεξε να το κάνει, καθιστά ακόμα δυσκολότερη την επίτευξη μιας συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...