447
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που μιλά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2017, 18:41
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την ώρα που μιλά στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Μητσοτάκης: «Η κυβέρνηση υλοποιεί σχέδια καθεστωτικού χαρακτήρα»

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2017, 18:41

Πρώτα η επίθεση –κατά του Πρωθυπουργού, κατά του υπουργού Αμυνας, κατά της κυβέρνησης και της οικονομικής πολιτικής- και ύστερα το ενωτικό μήνυμα και το κάλεσμα προς όλους τους πολίτες.

Στην ομιλία που εκφώνησε μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος, συνέπτυξε την κριτική που έχει ασκήσει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση τις τελευταίες εβδομάδες. Αρχισε, βέβαια, από τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα για το «θεσμικό εμπόδιο» -δηλαδή τις δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Εν ενεργεία πρωθυπουργός, χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του ΣτΕ “θεσμικό εμπόδιο”. Πρόκειται για ωμή παραβίαση του Συντάγματος.  Αλλη μια προκλητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Μια κατάλυση στην πράξη του Κράτους Δικαίου και της διάκρισης των εξουσιών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υστερα, αναφέρθηκε στις επαφές του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη του «Noor 1», Μάκη Γιαννουσάκη. «Εν ενεργεία υπουργός Εθνικής Αμυνας, επικοινωνεί κατ’ επανάληψη με ισοβίτη κρατούμενο για ναρκωτικά. Πράξη αδιανόητη που κανονικά, την ίδια στιγμή της αποκάλυψής της, θα έπρεπε να οδηγήσει είτε στην παραίτησή του είτε στην αποπομπή του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος που έχει θέσει ζήτημα της αρχής της δεδηλωμένης.

Και ασφαλώς επέκρινε την ανάδειξη της Βασιλικής Θάνου, στη νέα της, κυβερνητική θέση. «Η μέχρι πριν από λίγες ημέρες Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ανέλαβε καθήκοντα κυβερνητικού στελέχους ως νομική σύμβουλος στον πρωθυπουργό. Προφανώς όχι για βιοποριστικούς λόγους», τόνισε.

Υπενθύμισε ότι τα πρόσωπα της κυβέρνησης εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 14,2 δισ., «όλα αυτά σε βάρος των μη προνομιούχων».

Κλιμακώνοντας την κριτική, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός  οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση, προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία, απεργάζεται και υλοποιεί διάφορα σχέδια, παρακρατικού- καθεστωτικού χαρακτήρα».

Εστειλε ένα ενωτικό μήνυμα προς τους πολίτες και σημείωσε ότι είναι πολύ σημαντικές οι τοποθετήσεις του δικαστικού κόσμου της χώρας, απέναντι στις πρωτοφανείς ενέργειες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου. «Οφείλουν όλοι να επιτελέσουν το δημοκρατικό τους καθήκον, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται. Οι θεσμοί θα αντέξουν. Και η δικαιοσύνη θα παραμείνει το ύστατο καταφύγιο απέναντι σε κάθε κατάχρηση εξουσίας, από όπου κι αν προέρχεται», τόνισε.

Απηύθυνε κάλεσε στους πολίτες που αισθάνονται αγωνία για το μέλλον, που ανησυχούν για τον αυταρχισμό και την υποβάθμιση της Δημοκρατίας, που νιώθουν εξαπατημένοι από μία αναξιόπιστη και ανίκανη κυβέρνηση.

«Διχαστικά μηνύματα, περιφρόνηση των πολιτών για παλιότερες επιλογές τους, λογικές ρεβανσισμού και παρωχημένη αλαζονεία δεν χωράνε στη ΝΔ. Οταν εγώ ανοίγω τις πόρτες του κόμματος κανείς δεν μπορεί να τις κλείσει. Αυτήν την εντολή έλαβα. Ανανέωση, διεύρυνση, ισχυροποίηση της παράταξης. Είμαστε εδώ για να συνθέσουμε, για να κάνουμε διάλογο και για ενώσουμε τους Ελληνες.  Και δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε κανέναν», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα θυμίσουμε σε όλους ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι μια κανονική χώρα, με δουλειές, ευκαιρίες και ασφάλεια στους πολίτες της», τόνισε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...