456
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας | ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Μητσοτάκης: «Κυβέρνηση – πολιτικός στρατός ατάκτων»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2017, 15:08
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
|ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Μητσοτάκης: «Κυβέρνηση – πολιτικός στρατός ατάκτων»

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2017, 15:08

Την κριτική του κατά της κυβέρνησης κλιμάκωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου που προωθεί το υπουργείο Παιδείας για την αλλαγή του τρόπου επιλογής των διευθυντών των σχολείων (αντικατάσταση των εκλογών που διεξάγονται σε συλλόγους διδασκόντων από νέες διαδικασίες συνεντεύξεων) και στο οποίο εντάσσεται και το άρθρο (5) για τη λειτουργία ισλαμικού τεμένους στο Βοτανικό.

«Αντί να πηγαίνουμε το σχολείο μπροστά πηγαίνουμε σε λογικές του περασμένου αιώνα», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής το μεσημέρι της Πέμπτης. Κατηγόρησε τα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία χαρακτήρισε ως «πολιτικό στρατό ατάκτων», ότι έχουν προκαλέσει μία πρωτοφανή αναστάτωση στον χώρο της παιδείας, ότι ταλαιπωρούν μαθητές, γονείς και ανθρώπους της εκπαίδευσης, .

Ανέφερε ως παράδειγμα ότι τη μία ημέρα ανακοινώθηκε η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων και την επόμενη ημέρα ο αρμόδιος υπουργός δήλωνε ότι δεν ήξερε πώς θα συμβεί αυτό, ενώ τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει αλλάξει τρεις φορές και ότι ο κάθε υπουργός έκανε τα δικά του.

«Το νομοσχέδιο αυτό μας πάει πολλά βήματα πίσω» είπε ο κ. Μητσοτάκης καταγγέλλοντας ότι ενώ η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και πέντε μήνες την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη ρύθμιση των Μπαλτά – Κουράκη φέρνει τώρα νομοσχέδιο με τη διαδικασία του επείγοντος.

«Σε μια εποχή που πρέπει να αναδείξουμε τα ιδεατά στελέχη της εκπαίδευσης και να επενδύσουμε στην απαγορευμένη για εσάς αξιολόγηση φέρνετε νομοσχέδιο που επαναφέρει την αρχαιότητα και την επετηρίδα. Είναι δυνατόν να μην θεωρείται προϋπόθεση ο υποψήφιος να έχει γνώσεις πληροφορικής;», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Το κράτος δε σας ανήκει, ανήκει στους πολίτες, τα πανεπιστήμια πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα», τόνισε

Διασαφήνισε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συνεργαστεί «με μια κυβέρνηση που συντηρεί τον κρατισμό και αδυνατεί να απαλλαγεί από ιδεοληπτικές εμμονές».

Αντέτεινε ότι το κόμμα του έχουμε σχέδιο για την εκπαίδευση, με πυρήνα το ελεύθερο και αυτόνομο σχολείο. «Αντίθετα με το σημερινό υπουργείο Παιδείας που θέλει να ελέγχει τα πάντα. Για εμάς οι άνθρωποι της εκπαίδευσης είναι πλούτος. Θέλουμε να τους ενθαρρύνουμε να δημιουργούν μαι να καινοτομούν. Η επιλογή των διευθυντών πρέπει να είναι μακριά από κομματικές λογικές», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ίδιος, στο τέλος της παρέμβασής του, αναφέρθηκε και στην υπόθεση λειτουργίας του τεμένους. Χαρακτήρισε ως «φάρσα» την καταψήφιση της σχετικής διάταξης από τους ΑΝΕΛ και ύστερα εστίασε στη διάταξη που επιτρέπει σε νομικά πρόσωπα να χρηματοδοτήσουν αυτό το νομικό πρόσωπο (σ.σ. του τεμένους) χωρίς να διασφαλίζεται ο έλεγχος στην πηγή αυτή.

«Πρέπει απολύτως να είμαστε σίγουροι ότι θα διασφαλιστεί η πηγή και η προέλευση των χρημάτων για τη λειτουργία του τεμένους», τόνισε ο ίδιος και απευθυνόμενος προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, σημείωσε: «Να την αποσύρετε τη διάταξη περί χρηματοδότησης ή να την ξαναδιατύπωσατε με τρόπο τέτοιο, ώστε να διασφαλιστεί ο κρατικός έλεγχος που θα επεκτείνεται στην πηγή της χρηματοδότησης».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...