238
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνεδρίαση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες | Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: «Το Brexit πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος των Ευρωπαίων»

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2017, 16:59
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε παλαιότερη συνεδρίαση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες
|Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: «Το Brexit πρέπει να λειτουργήσει προς όφελος των Ευρωπαίων»

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2017, 16:59

Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής των «27» της ΕΕ για τις διαπραγματεύσεις του Brexit πραγματοποιήθηκε και η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Και σε αυτή τη συνεδρίαση η συζήτηση επικεντρώθηκε στις συνομιλίες που αναμένεται να αρχίσουν για το «διαζύγιο» αφού γίνουν οι εκλογές στη Βρετανία, στις αρχές Ιουνίου.

«Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι μια απλή υπόθεση», τόνισε μετά το πέρας της συνόδου ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξήγησε ότι πρώτα πρέπει να ρυθμιστούν οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Βρετανία απέναντι στην Ευρώπη, ειδικά ως προς τα ταμεία συνοχής.

«Αλλά φυσικά και να προστατευθούν τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών που κατοικούν, εργάζονται και ζουν στη Βρετανία. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται 70.000 Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι», τόνισε ο ίδιος.

Οσο για τα ζητήματα των χερσαίων συνόρων της Βρετανίας με την Ιρλανδία, αυτά, σύμφωνα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να αντιμετωπιστούν ως μια ειδική περίπτωση. «Δεν πρέπει επ’ ουδενί να θέσει σε κίνδυνο τη συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς το ζήτημα της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων», επεσήμανε.

Μίλησε και ο ίδιος για την ενότητα που χαρακτηρίζει την Ενωση μπροστά σε αυτές τις δύσκολες διαπραγματεύσεις.

«Η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ενωση, μέσα από μια μακρά διαδικασία, που πρέπει, τελικά, να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών της ευρωπαϊκής ηπείρου. Η αποχώρηση, όμως, της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση και την αποχώρησή της από την Ευρώπη», τόνισε με νόημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...