225
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή τους στο Μαξίμου | Λιάκος Γιάννης / INTIMENEWS

Μήνυμα Ρέγκλινγκ για επιστροφή στις αγορές πριν από το τέλος του Μνημονίου

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:54
Ο Κλάους Ρέγκλινγκ και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή τους στο Μαξίμου
|Λιάκος Γιάννης / INTIMENEWS

Μήνυμα Ρέγκλινγκ για επιστροφή στις αγορές πριν από το τέλος του Μνημονίου

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 19:54

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να σταθεί χρηματοδοτικά στα πόδια της πριν από τη λήξη του Μνημονίου, τον Αύγουστο του 2018, και συνεπώς θα μπορέσει να βγει από το καθεστώς στήριξης, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, σε διάλογο που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν βλέπω από τα μέσα του επόμενου χρόνου να χρειάζεστε πόρους, η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της», είπε ο κ. Ρέγκλινγκ στον Αλέξη Τσίπρα, με τον Πρωθυπουργό να συμφωνεί ότι στόχος της Αθήνας είναι να τελειώσει το πρόγραμμα το 2018, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Ρέγκλινγκ σημείωσε πως η ελληνική οικονομία «πάει καλά», υποστηρίζοντας ότι οι επώδυνες περικοπές ανήκουν στο παρελθόν, και πλέον οι εταίροι δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του επισήμανε πως η χώρα έχει κάνει μεταρρυθμίσεις ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη και στοχεύει πια στην εμπιστοσύνη των αγορών.

Μιλώντας ωστόσο χθες στο Λουξεμβούργο, ο κ. Ρέγκλινγκ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης εμφανίζονται απρόθυμοι να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις.

Κατά τον διάλογο στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έγινε καμία αναφορά στο ενδεχόμενο ένταξης των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει άλλωστε δύσκολο πλέον, με δεδομένο ότι η Ευρωτράπεζα ζητά περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους όμως οι εταίροι έχουν αναβάλει τις ουσιαστικές αποφάσεις έως το τέλος του Μνημονίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...