189
Ο Φελίπε μιλώντας στην απονομή των βραβείων «Πριγκίπισσας των Αστουριών» | REUTERS/Vincent West

Βασιλιάς Φελίπε: «Η Καταλονία είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ισπανίας»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 22:35
Ο Φελίπε μιλώντας στην απονομή των βραβείων «Πριγκίπισσας των Αστουριών»
|REUTERS/Vincent West

Βασιλιάς Φελίπε: «Η Καταλονία είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ισπανίας»

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2017, 22:35

Βαρυσήμαντο μήνυμα για ενότητα της Ισπανίας έστειλε ο βασιλιάς Φελίπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής των βραβείων «Πριγκίπισσας των Αστουριών», στο Οβιέδο.

Χρησιμοποιώντας λέξεις όπως «πίστη», ο Φελίπε απευθύνθηκε στο σύνολο των Ισπανών, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αποκηρύξουμε όλα όσα έχουμε χτίσει όλοι μαζί».

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία «απαράδεκτη απόπειρα απόσχισης», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η «Καταλονία είναι και θα εξακολουθήσει να είναι αναπόσπαστο μέρος της Ισπανίας του 21ου αιώνα».

«Όλοι πρέπει να σεβαστούν το Σύνταγμα και τις αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», υπογράμμισε.

Το μήνυμα του ισπανού βασιλιά έρχεται την ώρα που οι εντάσεις στη χώρα κλιμακώνονται μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Ευρωπαίοι ηγέτες -οι οποίοι έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στις προσπάθειες του Ισπανού πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι, να σταματήσει την ανεξαρτησία της Καταλονίας- το δημοψήφισμα για την οποία κρίθηκε παράνομο από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Στο Οβιέδο ταξίδεψαν επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, προκειμένου να παραλάβουν το βραβείο Πριγκίπισσα των Αστουριών για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα εν λόγω βραβεία απονέμονται σε άτομα από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, με διακρίσεις στις επιστήμες, στον ανθρωπισμό και στα κοινά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...