309
Η καγκελάριος Μέρκελ με τον Χορστ Ζέεχοφερ κατά την παρουσίαση του προγράμματος | REUTERS/Axel Schmidt

Μηδενική ανεργία ως το 2025 υπόσχεται (στους Γερμανούς) η Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2017, 09:07
Η καγκελάριος Μέρκελ με τον Χορστ Ζέεχοφερ κατά την παρουσίαση του προγράμματος
|REUTERS/Axel Schmidt

Μηδενική ανεργία ως το 2025 υπόσχεται (στους Γερμανούς) η Μέρκελ

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2017, 09:07

Ευημερία και ασφάλεια για όλους είναι οι άξονες του προγράμματος των Χριστιανοδημοκρατών στη Γερμανία, του κόμματος της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ , όπως το παρουσίασαν ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Κεντρική θέση μεταξύ των υποσχέσεων του CDU είναι πρακτικά ο μηδενισμός της -ήδη πολύ χαμηλής- ανεργίας στη Γερμανία κάτω από τα επίπεδα του 3% ως το 2025.

Σε αυτά τα ποσοστά πρακτικά υπάρχει πλήρης απασχόληση και η εξεύρεση εργασία είναι εύκολη για όλους. Το μεσοδιάστημα ανεργίας ανάμεσα στην μετακίνηση από τη μία εργασία στην άλλη ή από το τέλος των σπουδών ως την εξεύρεση εργασίας είναι αντίστοιχα πολύ μικρό.

Το ποσοστό της ανεργίας στη Γερμανία είναι σήμερα στο 5,5% και το επίπεδο του 3% έχει να καταγραφεί στη Γερμανία από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

«Νομίζω ότι μπορούμε να το πετύχουμε αυτό», δήλωσε η Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα μαζί με τον ηγέτη του αδελφού βαυαρικού CSU Χορστ Ζεεχόφερ για να παρουσιάσουν το πρόγραμμα, στο οποίο έδωσαν τον τίτλο «Ευημερία και Ασφάλεια για Όλους».

Καθώς η γερμανική οικονομία καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη, οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ και το αδελφό τους κόμμα στη Βαυαρία, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση, έχουν διαβεβαιώσει ψηφοφόρους ότι δεν θα αυξήσουν τους φόρους και θα προχωρήσουν σε περισσότερες επενδύσεις.

Οι νέες κατοικίες –υπολογίζονται συνολικά σε 1,5 εκατομμύρια- και η αυξημένη στήριξη για τις οικογένειες εντός οκτώ ετών συμπληρώνουν τον κοινωνικό πρόγραμμα του CDU, το οποίο είναι αρκετά πιθανό να εφαρμόσουν αν λάβουμε υπόψη τη δημοσκοπική πρωτιά του CDU που θα φέρει την Μέρκελ για τέταρτη φορά στην καγκελαρία.

Ο άλλος πυλώνας είναι η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας για τους πολίτες στη χώρα, με το CDU να υπόσχεται περισσότερη αστυνόμευση.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, η Μέρκελ δήλωσε ότι τα κόμματα θέλουν ένα «σχέδιο Μάρσαλ» για την Αφρική. Παράλληλα, δήλωσαν ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τη νέα γαλλική κυβέρνηση για να αναπτύξουν την ευρωζώνη βήμα-βήμα, αλλά είναι αντίθετοι στην αμοιβαιοποίηση των χρεών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...