366
Η παράσταση «Lemon» φιλοξενείται στο πλοίο που ενώνει την Πάρο με την Αντίπαρο | Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Μια παράσταση πάνω στην «Παντόφλα» της Αντιπάρου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2018, 11:35
Η παράσταση «Lemon» φιλοξενείται στο πλοίο που ενώνει την Πάρο με την Αντίπαρο
|Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Μια παράσταση πάνω στην «Παντόφλα» της Αντιπάρου

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2018, 11:35

Κατά καιρούς, στο όνομα των «site-specific» παραστάσεων, έχουμε δει θέατρο σε πολλά παράξενα μέρη. Σε γκαρσονιέρες, σε αυλές, σε καφενεία, σε σταθμούς τρένων, σε βαγόνια, σε τουαλέτες μαγαζιών, σε εργοστάσια. Τώρα, ήρθε και η σειρά της «Παντόφλας»: ένα από τα φέρι-μποτ που πηγαινοφέρνουν κόσμο από την Πάρο στην Αντίπαρο, ανοίγει την μπουκαπόρτα του και φιλοξενεί, την Κυριακή 24 Ιουνίου, στις 21:00, την παράσταση «Lemon».

Lemon - Photo 5

Το πλοίο που συνδέει, λοιπόν, την Πάρο με την Αντίπαρο μετατρέπεται στο ατμόπλοιο «Βιρτζίνιαν», με το λιμάνι της Αντιπάρου να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της καλοκαιρινής περιοδείας ενός έργου που βασίζεται στον ποιητικό μονόλογο «Χιλιαεννιακόσια» του Αλεσάντρο Μπαρίκο.

Ο Χιλιαεννιακόσια είναι ένα αγόρι που δεν μεγάλωσε ποτέ. Που έμαθε να εκφράζεται μέσα από τις νότες, αποφεύγοντας κάθε μορφή σύγκρουσης στη ζωή του. Ενας φίλος, ζει στο υποσυνείδητό του κι έγινε μέρος της ιστορίας του. Μπήκε μέσα στον εσωτερικό του μονόλογο και τον μετέτρεψε σε διάλογο.

Lemon - Photo 6

Οι δύο παράξενοι φίλοι, με ένα πιάνο-ιδιοκατασκευή, παίζουν τη μουσική του Ωκεανού φέρνοντας στην επιφάνεια την υπαρξιακή αγωνία του καθένα: είμαι καλά εδώ που βρίσκομαι; Ή μήπως πρέπει να βρεθώ σε ένα άλλο μέρος και να ανακαλύψω νέα πρόσωπα και πράγματα;

Μαζί, αλλάζουν ρόλους και υποδύονται όλους τους ανθρώπους που συνάντησε ο Χιλιαεννιακόσια όσα χρόνια έζησε αποκλειστικά μέσα στο πλοίο. Το πλοίο που τον γέννησε, τον μεγάλωσε και τελικά, τον σκότωσε. Σύμφωνα εξάλλου με μία φράση από το έργο: «ο Χιλιαεννιακόσια δεν είχε ακουμπήσει ποτέ το πόδι του στη στεριά. Κι όμως, ήταν σαν να τα είχε δει όλα».

|Γιατί ήμουν ο καλύτερός του φίλος εγώ…| Lemon Mια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα Παραγωγή: Experimento #lemon #1900 #novecento #piano #alessandrobaricco #baricco #experimento #experimentoproductions #offoffathens #offoffathensfestival #epikolono #epikolonotheatre #theater #theatre #theatro #athensfestival #tour2018

A post shared by Experimento (@experimento.gr) on

Στο «Lemon», αυτήν την παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα, πρωταγωνιστούν ο Μελαχρινός Βελέντζας και ο Γιώργος Δρίβας. Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γεωργία Τσαγκαράκη. Οπως άλλωστε λένε οι συντελεστές αυτού του εγχειρήματος που ξεκινά από την Αντίπαρο: «Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές. Παρακαλούνται οι επιβάτες με προορισμό την Αντίπαρο να ετοιμάζονται…».

Από τον Οκτώβριο του 2018, η παράσταση θα βγει και στη στεριά και θα φιλοξενείται στο θέατρο «Radar» στην Αθήνα.

Info
«Lemon», Κυριακή 24 Ιουνίου 2018, Ωρα έναρξης: 21:00
Εισιτήρια αξίας 5 ευρώ θα διατίθενται στην είσοδο του φέρι-μποτ την ημέρα της παράστασης από τις 19.00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977773875

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...