215
Η Μπίσχοφ τάφηκε στη Βασιλεία τον 18ο αιώνα | SRF

Η μυστηριώδης μούμια από την Ελβετία είναι μακρινή πρόγονος του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2018, 11:01
Η Μπίσχοφ τάφηκε στη Βασιλεία τον 18ο αιώνα
|SRF

Η μυστηριώδης μούμια από την Ελβετία είναι μακρινή πρόγονος του Μπόρις Τζόνσον

Protagon Team Protagon Team 26 Ιανουαρίου 2018, 11:01

Η λύση του μυστηρίου για την ταυτότητα μιας μουμιοποιημένης γυναίκας στην Ελβετία του 18ου αιώνα  επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη καθώς αποδείχτηκε μακρινή πρόγονος του βρετανού υπουργού Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον!

Η μούμια αναγνωρίστηκε ως το λείψανο της Αννα Καταρίνα Μπίσχοφ, η οποία πέθανε το 1787.

Ο υπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει την ανακάλυψη: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έμαθα για την προγιαγιά, μια πρωτοπόρο στην φροντίδα της σεξουαλικής υγείας. Είμαι πολύ περήφανος»

Τα λείψανα αποκαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1975 κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης της εκκλησίας Μπαρφίσερ στη Βασιλεία της Ελβετίας. Ηταν πολύ καλά διατηρημένα λόγω του υψηλού ποσοστού υδραργύρου, κάτι που συχνά αποτελεί σημάδι ότι ένα άτομο είχε υποβληθεί σε θεραπεία για σύφιλη.

Το σημείο της ταφής της, μπροστά από την Αγία Τράπεζα της εκκλησίας έδειχνε ότι η γυναίκα ήταν πιθανώς εύπορη και με υψηλή θέση στην κοινωνία της εποχής.

Οι ελβετοί επιστήμονες, χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες μεθόδους, κατάφεραν να εξάγουν γενετικό υλικό από το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού της μούμιας και το συνέκριναν με DNA των απόγονων του γενεαλογικού δέντρου της Μπίσχοφ.

Τελικά βρέθηκε αντιστοιχία κατά 99,8% ενώ η σχέση με την οικογένεια Τζόνσον επιβεβαιώνεται από τα αρχεία των γεννήσεων, των θανάτων και των γάμων.

Η κόρη της Μπίσχοφ παντρεύτηκε τον Κρίστιαν Χούμπερτ φον Κρίγκελσταϊν και αρκετές γενιές μετά, η γενεαλογική γραμμή έφτασε στον πατέρα του Μπόρις Τζόνσον, Στάνλεϊ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...