180
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τζέρεμι Κόρμπιν | twitter

Μετά τον «δεξιό» Τραμπ, ο Τσίπρας συνάντησε τον «αριστερό» Κόρμπιν

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 20:38
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Τζέρεμι Κόρμπιν
|twitter

Μετά τον «δεξιό» Τραμπ, ο Τσίπρας συνάντησε τον «αριστερό» Κόρμπιν

Protagon Team Protagon Team 19 Οκτωβρίου 2017, 20:38

Εναν σύντομο διάλογο, με τον επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία, Τζέρεμι Κόρμπιν, είχε ο έλληνας πρωθυπουργός την Πέμπτη.

Με λίγα λόγια, έπειτα από τον αμερικανό πρόεδρο, τον απόλυτο εκπρόσωπο του καπιταλισμού, ο Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε τις αριστερές του καταβολές. Και από τον ρεπουμπλικανό και συντηρητικό Ντόναλντ Τραμπ βρέθηκε να συνομιλεί με τον βρετανό μαρξιστή Τζέρεμι Κόρμπιν.

Η συνάντηση με τον Κόρμπιν έγινε στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Σημειώνεται ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μετέχει στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, αλλά σε αυτή του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο κ. Τσίπρας από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 και μετά, παρευρίσκεται ως παρατηρητής στις συνεδριάσεις.

«Χαίρομαι που σε βλέπω. Είμαστε πολύ περήφανοι για όσα καταφέρατε», είπε ο έλληνας πρωθυπουργός στον Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Ακολουθούμε το παράδειγμά σας. Πιστεύω σύντομα θα το πετύχουμε», του απάντησε ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Με τον Τζέρεμι Κόρμπιν, φίλο και σύμμαχο στον αγώνα για προοδευτικές και ριζοσπαστικές αλλαγές προς όφελος των λαών της Ευρώπης», έγραψε στο Twitter ο κ. Τσίπρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...