465
Μετά τη ζέστη του επόμενου 48ωρου οι ομπρέλες θα βγουν, όχι για σκιά, αλλά για τις καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά | ΙΝΤΙΜΕnews

Μετά τον… καύσωνα, έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 16:03
Μετά τη ζέστη του επόμενου 48ωρου οι ομπρέλες θα βγουν, όχι για σκιά, αλλά για τις καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά
|ΙΝΤΙΜΕnews

Μετά τον… καύσωνα, έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουλίου 2018, 16:03

Ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και αποπνικτικής ατμόσφαιρας λόγω αφρικανικής σκόνης θα αποτελέσει το σκηνικό του καιρού το επόμενο διήμερο. Την Κυριακή τα θερμόμετρα θα δείξουν 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, ενώ τη Δευτέρα θα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα 40αρια του καλοκαιριού.

Την Τρίτη όμως, αναμένεται ραγδαία μεταβολή του καιρού με ενίσχυση των βοριάδων και βροχές και καταιγίδες που είναι τοπικά έντονες στη ηπειρωτική Ελλάδα.

Την Κυριακή (22/07) στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με τους ανέμους μεταβλητούς 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας:

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στα νότια έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος ο καιρός. Λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 Μποφόρ. Το απόγευμα στα ανατολικά νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι αρχικά βόρειοι, βορειοδυτικοί και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 και στην Κρήτη κατά τόπους 35 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κοκτέιλ ζέστης με σκόνη τη Δευτέρα

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται και τη Δευτέρα (23/07), με τις καιρικές συνθήκες να ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 Μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Ερχονται βροχές και καταιγίδες την Τρίτη

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη (24/7).

Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...