188
«Είμαστε έτοιμοι στην ευρωπαϊκή πλευρά», δήλωσε η καγκελάριος | REUTERS/Hannibal Hanschke

Μέρκελ: Η Ευρώπη έτοιμη να διαπραγματευτεί το Brexit

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 23:34
«Είμαστε έτοιμοι στην ευρωπαϊκή πλευρά», δήλωσε η καγκελάριος
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Μέρκελ: Η Ευρώπη έτοιμη να διαπραγματευτεί το Brexit

Protagon Team Protagon Team 14 Ιουνίου 2017, 23:34

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Aνγκελα Μέρκελ, διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι έτοιμη να αρχίσει να διαπραγματεύεται με τη Βρετανία για την αποχώρησή της τη 19η Ιουνίου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Επίσης, σημείωσε πως υποθέτει ότι οι διαπραγματεύσεις θα προχωρήσουν κανονικά παρά το αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της περασμένης εβδομάδας.

«Είμαστε έτοιμοι στην ευρωπαϊκή πλευρά. Θα τα δούμε τα υπόλοιπα», είπε η Μέρκελ στους δημοσιογράφους έπειτα από μια συνάντησή της με κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους συνδικάτων και ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων στο Μέιζεμπεργκ, μια πόλη στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε υπόθεση περί αλλαγής των σχεδίων του Λονδίνου για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μετά τις εκλογές, λέγοντας: «Οι πολίτες αποφάσισαν και υποθέτω ότι θα πρέπει να διεξαγάγουμε τις διαπραγματεύσεις αυτές».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, διαβεβαίωσε ότι η πόρτα της ΕΕ παραμένει ανοικτή για τη Βρετανία και ότι επαφίεται στον βρετανικό λαό εάν θέλει να αλλάξει θέση για το εάν θα το ΗΒ θα αποχωρήσει από αυτή.

«Ολοι μας έχουμε συμφέρον να κρατήσουμε τη Βρετανία όσο πιο κοντά είναι δυνατόν στην Ευρωπαϊκή Ενωση», συμπλήρωσε ο ίδιος.