302
Ο πρωταγωνιστής Βίκτορ Κόμουτ σε μια σκηνή της ταινίας | Son of Sofia

Διεθνές βραβείο για τη σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 14:27
Ο πρωταγωνιστής Βίκτορ Κόμουτ σε μια σκηνή της ταινίας
|Son of Sofia

Διεθνές βραβείο για τη σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου στη Νέα Υόρκη

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2017, 14:27

Η σκηνοθέτρια Ελίνα Ψύκου με τον «Γιο της Σοφίας» κατέκτησε το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα Μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Τραϊμπέκα στη Νέα Υόρκη!

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, στην οποία προήδρευε ο ηθοποιός Γουίλιαμ Νταφόε, επισήμανε για την ταινία ότι «όταν βλέπαμε τις ταινίες, αναζητούσαμε κάτι που δεν είχαμε δει προηγουμένως.

» Ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι μια ταινία, ο “γιος της Σοφίας”, μας προκάλεσε να δούμε με ένα νέο τρόπο και γοητευτήκαμε από τον αναπάντεχο ουμανισμό των δύσκολων χαρακτήρων του. Η σκηνοθεσία ήταν γεμάτη σιγουριά, ο τόνος του μοναδικός και ανυπομονούμε να δούμε την επόμενη δουλειά της Ελίνας Ψύκου».

Αντικείμενο της ταινίας είναι μία ιστορία ενηλικίωσης. Ο 11χρονος Μίσα φτάνει από τη Ρωσία στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004 για να ζήσει με τη μητέρα του, Σοφία, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα αποχωρισμού. Δεν γνωρίζει όμως ότι στην Ελλάδα τον περιμένει ένας νέος πατέρας.

Πρωταγωνιστής είναι ο Βίκτορ Κόμουτ, που κατάγεται από την Ουκρανία και ζει από τα οκτώ του χρόνια στην Ελλάδα. Είναι ο πρώτος του κινηματογραφικός ρόλος.

Την μητέρα του Μίσα υποδύεται η Βάλερι Τσεπλάνοβα, διακεκριμένη ηθοποιός στη Γερμανία που μετανάστευσε εκεί με την οικογένειά της από τη Ρωσία, επίσης στα οκτώ της.

Τον κύριο Νίκο, τον πατέρα που ανακαλύπτει στην Ελλάδα ο Μίσα, ενσαρκώνει ο Θανάσης Παπαγεωργίου, σ’ έναν από τους σπάνιους κινηματογραφικούς του ρόλους.

psykou
Η σκηνοθέτρια στη Νέα Υόρκη κρατώντας το αρκουδάκι Μίσα, τη μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μόσχα (facebook.com)

Είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά μεγάλου μήκους της Ελίνας Ψύκου, που έγραψε και το σενάριο, η οποία το 2013 παρουσίασε την «Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά», με ήρωα ένα τηλεοπτικό αστέρα που οργανώνει την εξαφάνισή του. Η Ψύκου έχει σκηνοθετήσει ή συμμετάσχει στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους, ενώ έχει εργαστεί και στην τηλεόραση σαν βοηθός σκηνοθέτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...