452
Ανδρες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη του μακελάρη | REUTERS/Huseyin Aldemir

Γιγαντιαία νυχτερινή (και άκαρπη) επιχείρηση για τον μακελάρη στην Πόλη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2017, 23:07
Ανδρες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας κατά την επιχείρηση για τη σύλληψη του μακελάρη | REUTERS/Huseyin Aldemir

Γιγαντιαία νυχτερινή (και άκαρπη) επιχείρηση για τον μακελάρη στην Πόλη

Protagon Team Protagon Team 2 Ιανουαρίου 2017, 23:07

Μεγάλη επιχείρηση για τη σύλληψη του μακελάρη του κλαμπ Reina στην Κωνσταντινούπολη έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην Τουρκία, μετά την πληροφορία ότι εντοπίστηκε ο δράστης. Ωστόσο μερικές ώρες αργότερα έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Οπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο ύποπτος για το μακελειό είχε φτάσει πριν δύο μήνες νόμιμα στην Τουρκία με την σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Εγκαταστάθηκαν στο Ικόνιο, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη, ώστε να μην κινήσουν υποψίες. Νοίκιασαν ένα μικρό σπίτι και δήλωσε ότι θα μείνει στη χώρα για να εργαστεί.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η οικογένειά του είναι μεταξύ των προσαχθέντων.

Για την ταυτότητα του άνδρα οι πληροφορίες είναι αντιφατικές και -για την ώρα- δεν υπάρχει κάτι το επίσημο. Νωρίτερα την Τρίτη τα μέσα ενημέρωσης μιλούσαν για έναν άνδρα γύρω στα 25 από το Καζακστάν ή το Ουζμπεκιστάν.

Αργότερα κυκλοφόρησε φωτογραφία του διαβατηρίου του όπου φαίνεται ότι ονομάζεται Ιάκχε Μασράποφ, έχει γεννηθεί στις 2 Αυγούστου 1988 και είναι από το Κιργιστάν. H κυβέρνηση του Κιργιστάν είχε κάνει γνωστό ότι βρίσκεται σε επαφές με την τουρκική κυβέρνηση για την πιθανότητα να εμπλέκεται κιργίζιος τζιχαντιστής.

suspect

Σε ό,τι αφορά την επιχείρηση, έγινε στο προάστιο της Κωνσταντινούπολης Ζεϊτινμπουρνού, κοντά στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε κατοικία ενώ στην περιοχή είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις και ένα ελικόπτερο πραγματοποιούσε έρευνες. Ανέφεραν ακόμη ότι συνελήφθη ένα άτομο που δεν σχετίζεται με την υπόθεση του κέντρου «Reina».

Ανέφεραν ακόμη ότι συνελήφθη ένα άτομο που δεν σχετίζεται με την υπόθεση του κέντρου «Reina».

Οι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν αμέσως μετά την αναφορά ότι ένας πολίτης αναγνώρισε τον τζιχαντιστή που σκότωσε 39 ανθρώπους κατά τη γιορτή για την Πρωτοχρονιά στο γνωστό κλαμπ της Κωνσταντινούπολης.

Οι αρχές συνέλαβαν ακόμη δύο αλλοδαπούς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης σχετικά με την επίθεση, αναφέρουν τουρκικά δίκτυα, μεταξύ άλλων το NTV.

jhgjhgjhg
Αυτός είναι ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης στο τουρκικό κλαμπ την 1η Ιανουαρίου

 

https://www.youtube.com/watch?v=TcJRmI5lFLg

Το σέλφι βίντεο πριν από την επίθεση στην Πόλη

Σέλφι βίντεο με το κινητό του είχε δημιουργήσει ο φερόμενος ως δράστης της πολύνεκρης επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν ένα βίντεο στο οποίο ένας νεαρός που μοιάζει με τον ύποπτο που αναζητούν οι αρχές, περπατά σε έναν δρόμο κοντά στην πλατεία Ταξίμ και βγάζει βίντεο με τον εαυτό του.

Η προέλευση του βίντεο δεν έχει επιβεβαιωθεί και δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κανένα σχόλιο από τις διωκτικές αρχές.

Νωρίτερα είχε δημοσιευτεί ένα βίντεο από κάμερες ασφαλείας στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης με χαρακτηριστικά από χώρες της κεντρικής Ασίας να έχει σκύψει σε ένα γκισέ και να μιλάει με έναν υπάλληλο. Είναι άγνωστο ποιος είναι ο χώρος μέσα στον οποίο τραβήχτηκε αυτό το βίντεο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...