321
Εργαζόμενοι του Mega είχαν σπεύσει έξω από το ΕΣΡ. Στο άκουσμα της απόφασης οι αντιδράσεις τους ήταν δικαιολογημένα έντονες | ΙΝΤΙΜΕnews

Mega τέλος! Απερρίφθη από το ΕΣΡ το αίτημα για θεματικό κανάλι

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 15:52
Εργαζόμενοι του Mega είχαν σπεύσει έξω από το ΕΣΡ. Στο άκουσμα της απόφασης οι αντιδράσεις τους ήταν δικαιολογημένα έντονες
|ΙΝΤΙΜΕnews

Mega τέλος! Απερρίφθη από το ΕΣΡ το αίτημα για θεματικό κανάλι

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2018, 15:52

Με ψήφους 6-3 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) απέρριψε το αίτημα μετατροπής του Mega σε κανάλι θεματικού περιεχομένου, κρίνοντας πως ανήκει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ 10 του Ν.4496/2017 και δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, οπότε και πρέπει να τερματίσει τη λειτουργία του.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο MEGA CHANNEL εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει συγκεκριμένα το διατακτικό της απόφασης, η οποία βάζει ένα τέλος σε ένα ιστορικό τηλεοπτικό δίκτυο και παράλληλα αφήνει 420 εργαζόμενους χωρίς στέγη.

Να πάψει να λειτουργεί το Mega ήθελαν διάφοροι στην ελληνική αγορά των ΜΜΕ. Πιο χαρακτηριστική η στάση του ΣΚΑΪ που δεν ήθελε να γίνει δεκτό το αίτημα των υπευθύνων του Μεγάλου Καναλιού για τη μετατροπή του σε σταθμό θεματικού περιεχομένου. Τ κανάλι του Γιάννη Αλαφούζου είχε ζητήσει κάτι τέτοιο με επιστολή του στην Ανεξάρτητη Αρχή προβάλλοντας αιτιάσεις περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

Η απόφαση του ΕΣΡ τίθεται σε ισχύ με τη δημοσίευση της στη «Διαύγεια». Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, θα δοθεί και η εντολή στην Digea να κατεβάσει το σήμα του καναλιού.

Στο άκουσμα της απόφασης έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων που παρέμεναν από νωρίς συγκεντρωμένοι στην είσοδο των γραφείων του ΕΣΡ.

DYK5WDZWsAAoN_H
O Μιχάλης Ινγατίου, επί χρόνια ανταποκριτής του Mega στις ΗΠΑ, έξω από το ΕΣΡ…

Ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί το «μαύρο» είναι οι μέτοχοι ή οι εργαζόμενοι να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αίτηση αναστολής και αυτή να γίνει τελικά δεκτή.

Το Mega Channel εξέπεμψε για πρώτη φορά σήμα στις 20 Νοεμβρίου 1989. Ηταν ο πρώτος ελληνικός ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός.

Το πρώτο δελτίο του καναλιού είχε παρουσιάσει η δημοσιογράφος -και μετέπειτα βουλευτής του ΚΚΕ- Λιάνα Κανέλλη.

Ωστόσο από το 2012 άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν και στη μη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...