603
Ο δήμαρχος Αθηναίων παρέστη στον αγιασμό σε σχολείο στην πλατεία Αττικής | twitter.com/KaminisG

Οι ευχές των πολιτικών για τη νέα σχολική χρονιά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 10:13
Ο δήμαρχος Αθηναίων παρέστη στον αγιασμό σε σχολείο στην πλατεία Αττικής
|twitter.com/KaminisG

Οι ευχές των πολιτικών για τη νέα σχολική χρονιά

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2017, 10:13

Νέα σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα Δευτέρα, με εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές στα θρανία, αλλά και τα συνήθη προβλήματα με τα κενά σε υποδομές και προσωπικό, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί.

Σε μηνύματά τους οι πολιτικοί εύχονται καλή χρονιά στους  μαθητές.

Ο Αλέξης Τσίπρας εύχεται σε όλες και όλους καλή σχολική χρονιά και σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, η εμβάθυνση του κοινωνικού ρόλου του σχολείου και η έξοδος από την κρίση, μας κάνουν να αισιοδοξούμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέστη στον αγιασμό σχολείου στο Μενίδι, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως έχει ανακοινωθεί, καθώς προέκυψε προσωπικό θέμα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook τονίζει ότι «Κάθε παιδί που ξεκινά σήμερα το σχολείο, είτε δίνει πανελλήνιες, είτε πάει πρώτη δημοτικού, έχει γεννηθεί από το 2000 και μετά. Γι’ αυτή τη γενιά, που μεγάλωσε μέσα στην κρίση, θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να αποκτήσει ισχυρά εφόδια για να προχωρήσει στη ζωή της».

Κάθε παιδί που ξεκινά σήμερα το σχολείο, είτε δίνει πανελλήνιες, είτε πάει πρώτη δημοτικού, έχει γεννηθεί από το 2000…

Geplaatst door Kyriakos Mitsotakis op Maandag 11 september 2017

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά παρέστη στον αγιασμό στο 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού, στη Θεσσαλονίκη, από όπου και έστειλε τις ευχές της για τη νέα χρονιά.

«Θέλουμε να πούμε ότι στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για ένα καλύτερο σχολείο που εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες στα παιδιά αλλά αναγνωρίζει και την αξία. Θέλουμε ένα σχολείο ανοιχτών οριζόντων και όχι χαμηλών προσδοκιών. Και αυτό ακριβώς συμβαίνει στο Διαπολιτισμικό Σχολείο Κορδελιού. Επέλεξα να σταθώ εδώ, μπροστά σε αυτή την σκάλα με τα μηνύματα αγάπης, φιλίας, δημοκρατίας, δημιουργίας, ανοιχτής κοινωνίας που έχουν γράψει τα ίδια τα παιδιά. Αυτό το μήνυμα θέλω να περάσει έξω από τους τοίχους αυτού του σχολείου», είπε ακόμη.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επισκέφτηκε το Α’ Πειραματικό Γυμνάσιο στην Πλάκα, μαζί με τον βουλευτή Β’ Αθήνας Γιώργο Αμυρά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά που ξεκινούν σήμερα τη νέα σχολική χρονιά, τους γονείς και τους καθηγητές τους. Στη δήλωσή του επισήμανε ότι «σήμερα το πρωί μας κάνατε ένα μεγάλο δώρο, στον Γιώργο και σε εμένα, αλλά πιστεύω και στους γονείς και στους καθηγητές σας: ξεκινήσαμε τη μέρα μας με τα χαμόγελά σας και σας ευχαριστούμε γι’ αυτό. Και πρέπει να σας πω ότι πρέπει να συνεχίσετε να χαμογελάτε, γιατί εκτός όλων των άλλων είστε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της χώρας».

DSC_9278Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρέστη στον αγιασμό στο 41ο Γυμνασίου, στην πλατεία Αμερικής.

Την αναβάθμιση των ολιγοθέσιων δημοτικών σχολείων της χώρας, μέσω της ένταξής τους στο ολοήμερο πρόγραμμα, υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, από το δημοτικό σχολείο της Πέρδικας στην Αίγινα.

«Από φέτος εντάχθηκαν στο ολοήμερο πρόγραμμα και τα ολιγοθέσια σχολεία» είπε ο κ. Γαβρόγλου, μετά το πέρας του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «ένα τεράστιο βήμα αναβάθμισης των ολιγοθέσιων σχολείων. Είμαστε σήμερα εδώ, στην Πέρδικα, στο ολιγοθέσιο σχολείο της Αίγινας, ακριβώς για να υπογραμμίσουμε τη διάσταση αυτή της πολιτικής μας» συμπλήρωσε.,

«Ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη στους μαθητές, στους γονείς, στους εκπαιδευτικούς. Καλή δύναμη στον αγώνα για την κατάκτηση της γνώσης, που στις μέρες μας είναι ακόμα πιο απαραίτητη για τον άνθρωπο, για να στέκεται στα πόδια του, να μπορεί να εξηγεί τον κόσμο, να μπορεί να τον αλλάζει» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Πρόσθεσε ότι «αυτή η προσπάθεια δεν είναι στρωμένη με ροδοπέταλα για τα παιδιά κυρίως των λαϊκών οικογενειών, που μετράνε μέρα με τη μέρα νέες μεγάλες απώλειες. Που αναγκάζονται κάθε Σεπτέμβρη να αποφασίσουν “τι θα κόψουν” από τα απολύτως αναγκαία για τα παιδιά τους, για τη μόρφωσή τους, την πρόσβασή τους στην τέχνη, στον αθλητισμό, που είναι απαραίτητα για τη νεολαία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...