570
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στους βουλευτές του για τα Paradise Papers | ΙΝΤΙΜΕnews

Το χαρτί των Paradise Papers «πούλησε» ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 17:38
Ο Αλέξης Τσίπρας μιλά στους βουλευτές του για τα Paradise Papers
|ΙΝΤΙΜΕnews

Το χαρτί των Paradise Papers «πούλησε» ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Νοεμβρίου 2017, 17:38

Την παντιέρα της μάχης κατά της διαφθοράς -που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «θέλει αρετή και τόλμη»- σήκωσε ψηλά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας δριμύτατη επίθεση στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τα δημοσιεύματα περί συμμετοχής της συζύγου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε εταιρεία που αναφέρεται στα λεγόμενα Paradise Papers.

O Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θλιβερό το γεγονός της συμμετοχής μιας πάμπλουτης εγχώριας ελίτ στο εγκληματικό παραδείσιο πάρτι», ενώ όπως υπογράμμισε, ακόμα πιο θλιβερό και πιο εξοργιστικό είναι «όταν μέσα στους καταλόγους της χρυσής ντροπής φιγουράρουν ονόματα και αποκαλύψεις, που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας».

250799

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για καλομαθημένες και καλοθρεμμένες ελίτ, που κοσμούν με τα ονόματα των μελών τους λίστες, papers, και φορολογικούς παραδείσους, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του έρχεται σήμερα να τους χαλάσει το πάρτι. Αυτό είπε,  αντανακλάται στις αντιδράσεις των κομμάτων που «για δεκαετίες συμπορεύτηκαν μαζί τους στην κοινωνική ασυδοσία, την ασύδοτη κερδοσκοπία, την απομύζηση του κράτους, στη διαπλοκή, το ρουσφέτι τον κομματισμό, και τη διαφθορά».

Κατηγορώντας αρχικά για «ακροδεξιό τυχοδιωκτικό αμόκ» και «τρομολαγνική τακτική» την ηγεσία της ΝΔ, ο Πρωθυπουργός άφησε για το τέλος της ομιλίας του το θέμα των Paradise Papers, κάνοντας εκτενή αναφορά στη συνολική στάση της ΝΔ, τόσο στο νομοσχέδιο για τη συμμετοχή των πολιτικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες (στηλιτεύοντας την απόφαση αποχώρησης των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης), όσο και στις υποθέσεις των Σταύρου Παπασταύρου, Λευτέρη Αυγενάκη και Μιχάλη Χριστοφοράκου (υπόθεση Siemens).

Στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε τι θα είχε συμβεί στο πολιτικό σκηνικό και στα ΜΜΕ, εάν στη λίστα των φορολογικών παραδείσων υπήρχε ένα -έστω- όνομα υπουργού ή βουλευτή της Αριστεράς.

250804

«Οποίος κατάφερε να πάει στο παράδεισο της φορολογίας δεν απέφυγε να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής», διεμήνυσε χαρακτηριστικά. Θα περιμένουμε εξηγήσεις, είπε και δεσμεύτηκε ότι «σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, θα τη βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε παραδείσους», γιατί «κανένας παράδεισος δεν είναι τόσο μακρινός, που να μην μπορούμε να τον φτάσουμε, αν έχουμε τη θέληση. Κι εμείς την έχουμε».

Σπυράκη: Κοίτα ποιος μιλάει

Αμεση ήταν απάντηση της εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, η οποία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να αυτοπαρουσιαστεί ως «Ρομπέν των Φτωχών», ενώ λειτουργεί ως κοινός συκοφάντης.

196962

Ο Πρωθυπουργός των φόρων γίνεται τώρα και Πρωθυπουργός της λάσπης και της συκοφαντίας, σχολίασε η κυρία Σπυράκη για την ομιλία του στη ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι ο Πρωθυπουργός επιλέγει να χρησιμοποιήσει το χαρτί των Paradise Papers όταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος «πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία», όταν «μέτοχος στην “Αυγή” είναι off shore εταιρεία» και όταν -όπως υπενθύμισε- ο κορυφαίος υπουργός του, Νίκος Παππάς, «συνεργάζεται με ειδικούς στις off shore όπως ο Αρτέμης Αρτεμίου».

Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η εκπρόσωπος της ΝΔ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για ποιο λόγο κορυφαίοι υπουργοί του «εξακολουθούν να έχουν τα λεφτά τους εκτός Ελλάδος με συμμετοχές στην Blackrock, την JP Morgan και άλλους χρηματοοικονομικούς κολοσσούς».

Απάντηση Τζανακόπουλου

«Κατανοούμε τα νεύρα και την αμηχανία της κυρίας Σπυράκη, που έχει επιδοθεί σήμερα από το πρωί στη δύσκολη πράγματι επιχείρηση να ξεπλύνει τις παραδεισένιες ακολασίες της ΝΔ. Καλό θα ήταν όμως, αντί να υπεκφεύγει, να δώσει πειστικές απαντήσεις για την υπόθεση της offshore, γιατί πρέπει να κατανοήσει, ότι η ΝΔ δεν είναι κατήγορος αλλά απολογούμενη», σχολίασε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...