734
Παρά τα γέλια στη φωτογραφία, η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη σημαδεύτηκε από το οξύτατο επεισόδιο που είχε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία (στο βάθος) | ΙΝΤΙΜΕnews

Με λουμπάγκο στην Εξεταστική ο Αδωνις: «Δεν μπορώ να πάρω και Voltaren!» (γιατί είναι της Novartis)

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 17:35
Παρά τα γέλια στη φωτογραφία, η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη σημαδεύτηκε από το οξύτατο επεισόδιο που είχε με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία (στο βάθος)
|ΙΝΤΙΜΕnews

Με λουμπάγκο στην Εξεταστική ο Αδωνις: «Δεν μπορώ να πάρω και Voltaren!» (γιατί είναι της Novartis)

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 17:35

Για την υπόθεση Νovartis, «δεν θέλω ούτε ασυλία, ούτε παραγραφή», «θα κάνω το παν για να φθάσω στο δικαστήριο», ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο Αδωνις Γεωργιάδης κατά την εξέτασή του στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, κάνοντας και ένα λογοπαίγνιο με το γνωστότερο φάρμακο παραγωγής της εταρείες, το αντιφλεγμονώδες Voltaren, καθώς όπως είπε στα μέλη της επιτροπής , υπέφερε από λουμπάγκο.

«Σας παρακαλώ πολύ δεν μπορώ να φωνάζω, είμαι ταλαιπωρημένος από χθες έχω πάθει λουμπάγκο και δεν μπορώ να πάρω Voltaren για προφανείς λόγους», ανέφερε με σαρκαστική διάθεση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Παρά τους πόνους ωστόσο, δεν ξέχασε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, επαναλαμβάνοντας πως δεν θα ησυχάσει αν δεν τον βάλει στη φυλακή.

Κληθείς να σχολιάσει όσα του καταλογίζονται στη δικογραφία της Novartis, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για «παραμύθια της Χαλιμάς» . Ερωτηθείς συγκεκριμένα κατά πόσο ισχύει ότι έλαβε 2 εκατ. ευρώ από την ελβετική εταιρεία ώστε να επισπεύσει ως υπουργός Υγείας την αποπληρωμή της με το ποσό των 65 εκατ. ευρώ από οφειλές του Δημοσίου, απάντησε ότι τα χρήματα  καταβλήθηκαν στη Νοvartis -όπως και σε όλες τις φαρμακευτικές στις οποίες όφειλε το Δημόσιο- αλλά όχι το ποσό των 65 εκατ. ευρώ, επισημαίνοντας ότι  η αποπληρωμή κατέστη απαιτητή λόγω «μνημονιακής υποχρέωσης».

«Πληρώσαμε μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2013, ένα μεγάλο ποσό. Περίπου 300 εκατ. ευρώ σε όλες τις ελληνικές και ξένες φαρμακευτικές, από το ποσό των 600 εκατ. ευρώ που όφειλε συνολικά το Δημόσιο. Δεν υπήρξε καμία προνομιακή μεταχείριση. Όλη αυτή η ιστορία είναι παραμύθια της Χαλιμάς» κατέθεσε στην κοινοβουλευτική επιτροπή, γιατι όπως σημείωσε, «αν έδινα μόνο σε μια εταιρεία και δεν έδινα σε καμία άλλη, θα είχε γίνει χαμός».

Απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές – μέλη της Επιτροπής, ζήτησε να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis λέγοντας ότι «δεν φοβάται το δικαστήριο».

Ερωτηθείς για το αν ο ίδιος δέχεται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του για την υπόθεση, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε πως υπάρχει συγκεκριμένος νόμος περί ευθύνης υπουργών και στο Σύνταγμα και στο νόμο που πρέπει να ακολουθηθεί.

«Υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες λένε ότι δεν μπορεί να γίνει με μια δήλωσή μου άρσης της βουλευτικής ασυλίας . Εγώ και να θέλω δεν θα μπορούσα, με το νόμο περί ευθύνης υπουργών να δικαστώ παρά μόνο σε Ειδικό Δικαστήριο… Εγώ θα κάνω το παν για να φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια και να δικαστεί, δεν θέλω καμία ασυλία και καμία παραγραφή», υπογράμμισε, «εγώ θέλω να γίνει Προκαταρκτική Επιτροπή, να ανοίξει αυτή η υπόθεση και μετά να κλείσει με ό,τι μπορεί να γίνει νόμιμα».

Επεισόδιο με Αννέτα Καβαδία: «Διορίστηκες με φαξ στην ΕΡΤ»

Κατά την κατάθεση του στη Επιτροπή, ο κ. Γεωργιάδης είχε οξύτατο επεισόδιο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καβαδία. Το φυτίλι άναψε μετά από ερώτηση της βουλευτού  για «γαλάζιες» προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Εσείς πώς διοριστήκατε στην ΕΡΤ το 2004;» τη ρώτησε εκείνος.

«Δεν διορίστηκα. Ήμουν συμβασιούχος», απάντησε η κυρία Καββαδία.

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε, ρωτώντας την πώς έγινε η ανανέωση. «Δεν πήγατε στο γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού και δώσατε το βιογραφικό σας; Δεν έφυγε φαξ από το γραφείο του κ. Ανδριανού με το βιογραφικό σας προς τον Πρόεδρο της ΕΡΤ; Εδώ το έχω το φαξ . Μη μου το παίζετε παρθένα», της είπε, σε μία διατύπωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ζήτησε συγνώμη για τον χαρακτηρισμό και τον ανακάλεσε, λέγοντας ότι εννοούσε «ανήξερη».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχθηκε ότι το 2004 δέχθηκε τηλεφώνημα από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού και ενημερώθηκε για την επιστροφή της στην ΕΡΤ, όπου είχε προσληφθεί ως συμβασιούχος. «Ήταν μια εποχή που η Ν.Δ δεν ήταν παράρτημα του ΛΑΟΣ και στα ηγετικά κλιμάκια υπήρχαν ακομπλεξάριστοι, οι οποίοι αναγνώριζαν την ποιότητα των αντιπάλων της. Αναγνώριζαν την αξία του πολιτικού τους αντιπάλου. Τη σέβονταν και δεν εμφορούνταν από ακροδεξιές ιδεολογίες», ισχυρίστηκε για τις συνθήκες διορισμού της.

«Χαίρομαι που παραδεχθήκατε ότι με φαξ του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού πήγατε στην ΕΡΤ», ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης, παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι δεν την παίρνει να ρωτάει με ύφος για τις προσλήψεις. «Δεν σας παίρνει να με ρωτάτε με ύφος για μετακλητούς υπαλλήλους. Θα έπρεπε αυτούς τους 23 να πάτε και να τους υπερασπιστείτε. Όχι να τους διασύρετε».

«Η δική μου διαδρομή ήταν κρυστάλλινη», επέμεινε η κυρία Καβαδία

«Τη μάθαμε τώρα. Ρουσφέτι ήσουν. Διορίστηκες με φαξ και μου κάνεις ερωτήσεις με ύφος για μετακλητούς», της είπε ξανά ο κ. Γεωργιάδης

«Δεν ντρέπεσαι;» τον ρώτησε εκείνη, με τον πρώην υπουργό να μην αφήνει την παρατήρηση της βουλευτού αναπάντητη:

«Θα πεις εσύ σε μένα για ντροπή. Αρνούμαι να δεχθώ ερωτήσεις από εσάς για προσλήψεις».

Δείτε live τη συνέχεια της κατάθεσής μου στην εξεταστική για το ΚΕΕΛΠΝΟ

Geplaatst door Άδωνις Γεωργιάδης – Adonis Georgiadis op Donderdag 8 februari 2018

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...