360
Η Ρωσίδα τραγουδάει καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο | flickr

Με διαρκές μποϊκοτάζ της Eurovision απειλεί η Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 21:56
Η Ρωσίδα τραγουδάει καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο
|flickr

Με διαρκές μποϊκοτάζ της Eurovision απειλεί η Μόσχα

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2017, 21:56

Η Ουκρανία απαγόρευσε την Τετάρτη, για περίοδο τριών ετών, την είσοδο στο ουκρανικό έδαφος στη ρωσίδα τραγουδίστρια Γιούλια Σαμοΐλοβα, η οποία έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει τη χώρα της στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision που θα διεξαχθεί στις 13 Μαΐου στο Κίεβο.

Η 28χρονη ερμηνεύτρια, που αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και τραγουδάει καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο, κατηγορείται από τις ουκρανικές αρχές επειδή έδωσε μια συναυλία στην Κριμαία, μετά την προσάρτησή της από τη Ρωσία.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) της Ουκρανίας απαγόρευσαν την είσοδο στη Γιούλια Σαμοΐλοβα για τρία χρόνια. Η απόφαση μόλις ελήφθη» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της SBU. «Η απόφαση ελήφθη λόγω των πληροφοριών που λάβαμε για την παραβίαση της ουκρανικής νομοθεσίας εκ μέρους της», πρόσθεσε.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Γριγκόρι Καράσιν, κατήγγειλε αμέσως την απόφαση αυτή χαρακτηρίζοντάς τη «σκανδαλώδη».

Η πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσίας είπε ότι η χώρα της θα βγάλει τα συμπεράσματά της όσον αφορά τη συμμετοχή μετά τις διευκρινίσεις που θα δώσουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού, αναφορικά με τη διαμορφωθείσα κατάσταση. Ωστόσο, ο Φρανκ Κλίντσεβιτς, ο πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αμυνας και Ασφάλειας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα μποϊκοτάρει όχι μόνο τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και όλους τους επόμενους, αν «η ηγεσία του διαγωνισμού τραγουδιού» δεν σταθεί στο πλευρό της Σαμοΐλοβα.

«Η Ρωσία, ασφαλώς, θα μποϊκοτάρει αυτόν τον διαγωνισμό, όχι μόνο στο Κίεβο αλλά και όλους τους επόμενους. Η ηγεσία της Eurovision θα πρέπει να δηλώσει ότι μια τέτοια απόφαση των ουκρανικών αρχών για τη Σαμοΐλοβα είναι απαράδεκτη. Αλλά η ηγεσία της Eurovision σωπαίνει», σχολίασε.

Η θέση της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ενωσης

Την απογοήτευσή της εξέφρασε η EBU (Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση) για την απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να απαγορεύσει τη συμμετοχή της εκπροσώπου της Ρωσίας στον διαγωνισμό της Eurovision.

«Πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους της χώρας που φιλοξενεί τον διαγωνισμό, αλλά εκφράζουμε τη βαθύτατη απογοήτευσή μας για την απόφαση και θεωρούμε ότι έρχεται σε αντίθεση και με το πνεύμα και με την θεμελιώδη -για τις αξίες μας- έννοια συμμετοχής όλων χωρίς εξαίρεση.

Θα συνεχίσουμε τον διάλογο με την κυβέρνηση της Ουκρανίας ώστε να πετύχουμε, να συμμετάσχουν όλοι οι καλλιτέχνες στον 62ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται στον Κίεβο τον Μάιο», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η EBU.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...