384
Η Μαρέβα Μητσοτάκη | INTIMEnews/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μαρέβα Μητσοτάκη: Βγαίνουμε από την κρίση παρά και όχι χάρη στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 17:21
Η Μαρέβα Μητσοτάκη
|INTIMEnews/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μαρέβα Μητσοτάκη: Βγαίνουμε από την κρίση παρά και όχι χάρη στον Τσίπρα

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2017, 17:21

Δηλώσεις της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα, φιλοξενεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt σε εκτενές ρεπορτάζ της για τη μεταστροφή του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα. «Μετά οκτώ χρόνια συλλογικής κατάθλιψης πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, τουλάχιστον εν μέρει», αναφέρει η συντηρητική εφημερίδα στο ρεπορτάζ της από την Αθήνα, καθώς «η οικονομία αναπτύσσεται και πάλι και οι Έλληνες αξιοποιούν την ευκαιρία».

Κληθείσα να σχολιάσει τη μεταστροφή του κλίματος, η Μαρέβα Μητσοτάκη μιλά για «συγκρατημένη αισιοδοξία», για να υπογραμμίσει ωστόσο πως «εάν εξέλθουμε τώρα από την κρίση θα είναι παρά τον Τσίπρα και όχι χάρη στον Τσίπρα».

Η συνιδρύτρια του fashion brand Zeus + Dione και επικεφαλής της ΜΚΟ Endeavor Greece εκτιμά πως αυτό που βελτιώνει το κλίμα, είναι η προοπτική της κυοφορούμενης κυβερνητικής αλλαγής και όχι οι επιδόσεις της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στο δημοσίευμα της Die Welt σημειώνεται πως «τους πρώτους μήνες του έτους η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε οριακά ενώ για όλη τη χρονιά συνολικά αναμένεται ένα συν της τάξης του 2%, το οποίο θα συνιστούσε ουσιαστική μεταβολή. Μεταξύ 2008 και 2013 η οικονομία συρρικνωνόταν κάθε χρόνο, κατά διαστήματα έως και κατά 9%, και μετά ακολούθησε η στασιμότητα».

«Τον Ιούλιο», συνεχίζει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας,  «η κυβέρνηση έλαβε το πράσινο φως για την επόμενη δόση των διεθνών πιστωτών. Οι Βρυξέλλες σταμάτησαν τις διαδικασίες κατά της Αθήνας για το υπερβολικό της έλλειμμα ενώ η χώρα κατάφερε να δανειστεί τον Ιούλιο και πάλι από τις αγορές. Στα συμφραζόμενα των δύσκολων ημερών των τελευταίων ετών όμως πρόκειται για μια διστακτική ακόμη μεταβολή. Όταν η οικονομία κατέρρευσε πλήρως μετά την οικονομική κρίση και η Αθήνα κατάφερε να αποτρέψει τη χρεοκοπία μόνον χάρη σε διεθνή δάνεια, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε περικοπές. Οι εικόνες άστεγων συνταξιούχων, απεργών του δημοσίου και άνεργων νέων συνεχίζουν να βάζουν την ανεξίτηλη σφραγίδα τους στην εικόνα της ελληνικής κοινωνίας. Το 23% των ανθρώπων δεν έχουν δουλειά. Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός και αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να προσπαθούσε κάθε τόσο να ενθαρρύνει τους συμπολίτες του, ωστόσο στο χώρο των start-up δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τις επιδόσεις του».

«Οι εκλογές αναμένεται να γίνουν το 2018 και στις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ υπολείπεται σημαντικά της συντηρητικής-φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. Αυτό οφείλεται και στο ότι οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για τη γραφειοκρατία, την οικογενειοκρατία και την υψηλή φορολογική επιβάρυνση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ», τονίζεται τέλος στο ρεπορτάζ της Die Welt.