197
O Μαδούρο - κι η κορδέλα του | REUTERS/Marco Bello

Mαδούρο: «Ηλίθια απλούστευση να κατηγορείτε εμένα για την κρίση στη Βενεζουέλα»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 23:44
O Μαδούρο - κι η κορδέλα του
|REUTERS/Marco Bello

Mαδούρο: «Ηλίθια απλούστευση να κατηγορείτε εμένα για την κρίση στη Βενεζουέλα»

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2018, 23:44

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε την Πέμπτη ότι το να κατηγορείται ο ίδιος για την οικονομική κατάρρευση της χώρας είναι μια «ηλίθια απλούστευση», αλλά δεσμεύτηκε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου και να ανοίξει το διάλογο με επικεφαλής επιχειρήσεων.

Ο Μαδούρο, ο οποίος επανεξελέγη την Κυριακή για μια δεύτερη, συνεχόμενη εξαετή θητεία, ορκίστηκε την Πέμπτη ενώπιον της Συντακτικής Συνέλευσης, μόλις τέσσερις ημέρες μετά τις εκλογές που αμφισβητούνται έντονα –σε ορισμένες περιπτώσεις δεν αναγνωρίζονται καν– από τη διεθνή κοινότητα.

Η νέα του θητεία θα ξεκινήσει επισήμως στις 10 Ιανουαρίου 2019.

Ο Μαδούρο αντέκρουσε την κριτική για την νομιμότητα της επανεκλογής του, χαρακτηρίζοντας την αμερικανικό σχέδιο υπονόμευσής του και ανέφερε ότι οι αντίπαλοι του κάνουν λάθος να τον κατηγορούν για την κρίση στη Βενεζουέλα.

«Είναι μια ηλίθια απλούστευση να πιστεύουμε ότι αυτό το πρόβλημα οφείλεται στον Νικολάς Μαδούρο. Είναι ένα πρόβλημα ολόκληρης της χώρας», δήλωσε σε μια ομιλία του, φορώντας μια κορδέλα στα χρώματα της σημαίας της Βενεζουέλας.

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι μόνος του δεν θα μπορέσει να αναμορφώσει την Οικονομία.

«Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό… Ποιος θα μας σώσει; Ο Σούπερμαν; Ή ο Σούπερ-Νίκο;», αναρωτήθηκε, χρησιμοποιώντας το μικρό του όνομα.

«Κανείς από τους δύο δεν υπάρχει, αλλά έχουμε έναν Σούπερ-Λαό», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...