246
O Λευκός Οίκος εκτιμά ότι έστειλε ισχυρό μήνυμα ανά τον κόσμο... |

Και οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Συρίας

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2017, 10:10
O Λευκός Οίκος εκτιμά ότι έστειλε ισχυρό μήνυμα ανά τον κόσμο... |

Και οικονομικές κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Συρίας

Protagon Team Protagon Team 8 Απριλίου 2017, 10:10

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σχεδιάζουν την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, χαρακτήρισε «πολύ απογοητευτική» την αντίδραση της Ρωσίας.

Νωρίτερα, η αντιπρόσωπος της Ουάσιγκτον στα Ηνωμένη Έθνη, Νίκι Χέιλι, χαρακτήρισε «πλήρως δικαιολογημένη», την αμερικανική πυραυλική επίθεση εναντίον αεροπορικής στρατιωτικής βάσης του συριακού καθεστώτος.

Η ίδια υπογράμμισε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι προετοιμασμένες να κάνουν περισσότερα» στη Συρία, ενώ σημείωσε ότι ήταν ένα «πολύ μετρημένο βήμα». «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μείνουν άπραγες όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα. Είναι ζωτικό εθνικό συμφέρον μας να αποτρέψουμε τη διάδοση και τη χρήση των χημικών όπλων», σημείωσε.

Τα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα στη συριακή στρατιωτική βάση έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στον κόσμο, υποστήριξε ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή. Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ σημείωσε ότι οι ενέργειες του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «ήταν πολύ αποφασιστικές».

«Πρώτα και κύρια, ο πρόεδρος πιστεύει ότι η συριακή κυβέρνηση, το καθεστώς Άσαντ, θα πρέπει τουλάχιστον να συμφωνήσει ότι θα συμμορφωθεί με τις συμφωνίες που έχει κάνει να μην χρησιμοποιεί χημικά όπλα», πρόσθεσε ο κ. Σπάισερ. Πάντως, απέφυγε να διευκρινίσει αν ο Αμερικανός πρόεδρος θα εγκρίνει και νέες επιθέσεις ή άλλες ενέργειες εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο  πρεσβευτής της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Βλαντίμιρ Σαφρόνκοφ, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, κατήγγειλε ότι «οι ΗΠΑ επιτέθηκαν εναντίον κυρίαρχου εδάφους της Συρίας» και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε αυτή την επίθεση κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πράξη επίθεσης».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...