249
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ | INTIME NEWS

Λαγκάρντ: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλές περικοπές χωρίς να τις ζητήσουμε εμείς

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 19:40
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ
|INTIME NEWS

Λαγκάρντ: Η ελληνική κυβέρνηση έκανε πολλές περικοπές χωρίς να τις ζητήσουμε εμείς

Protagon Team Protagon Team 19 Απριλίου 2018, 19:40

Σε αιχμηρή δήλωση προχώρησε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη από την Ουάσιγκτον, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στην Ελλάδα και την ΕΕ. Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση «αποφάσισε δραστικά μέτρα, όχι απαραίτητα με τη συμβουλή του Ταμείου».

«Το Ταμείο δεν υποστήριξε πρόσθετες περικοπές δημόσιων δαπανών» υπογράμμισε συγκεκριμένα η Λαγκάρντ, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αναμένεται να ανοίξουν νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το ΔΝΤ θα εμπλακεί στο ελληνικό πρόγραμμα με τους δικούς του όρους, ενώ επισήμανε ότι υπάρχει ακόμη δρόμος για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων.

Αναφερόμενη στις θυσίες του ελληνικού λαού, αναγνώρισε πως έχουν παραχθεί σημαντικά αποτελέσματα στο δημοσιονομικό πεδίο και αποσαφήνισε πως το ΔΝΤ δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την Ελλάδα.

«Γνωρίζουμε τις επιτυχίες και πως υπήρξαν καλά αποτελέσματα και συχνά καλύτερα και από το αναμενόμενο. Οφείλονται σε πολύ δραστικά μέτρα που αποφασίστηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, όχι απαραίτητα με την συμβουλή του ΔΝΤ, διότι δεν υποστηρίξαμε πρόσθετες περικοπές δημόσιων δαπανών. Έχουν ήδη γίνει πολλές περικοπές» δήλωσε.

«Πιστεύουμε επίσης ότι οι περισσότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος που πρέπει να διανυθεί, και ο ελληνικός λαός κάνει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Γνωρίζουμε ότι η δουλειά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Το πρόγραμμα του ESM αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο και το ΔΝΤ δεσμεύεται να συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα και να την βοηθήσει να επανακτήσει την εθνική οικονομική της κυριαρχία και θα κάνουμε ότι μπορούμε σύμφωνα με τις αρχές πολιτικής μας» κατέληξε η Λαγκάρντ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...