299
Ο Νικολάς Μαδούρο (αριστερά) με τον υπουργό Αμυνας σε εκδήλωση στο Καράκας | Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2017, 10:39
Ο Νικολάς Μαδούρο (αριστερά) με τον υπουργό Αμυνας σε εκδήλωση στο Καράκας
|Miraflores Palace/Handout via REUTERS

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ευχαριστεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του

Protagon Team Protagon Team 2 Ιουλίου 2017, 10:39

Την Τρίτη, 27 Ιουνίου, σημειώθηκε μία επίθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας στο Καράκας. Δεν σκοτώθηκε κανείς, ούτε σημειώθηκε ζημιά, ο δράστης (Οσκαρ Πέρεζ) εξαφανίστηκε, ενώ παράλληλα πολλά πρόσωπα της αντιπολίτευσης υποστήριζαν ότι η επίθεση ήταν σκηνοθετημένη, από την ίδια την κυβέρνηση! Αλλά πριν καλά καλά διασαφηνιστεί αν επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση ή τέχνασμα, πρώτος πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ -από τα ελάχιστα πλέον κόμματα που εξακολουθούν να υποστηρίζουν την αυταρχική κυβέρνηση της Βενεζουέλας- έσπευσε να επιβεβαιώσει τη στήριξή του στον Νικολάς Μαδούρο, και στη «νόμιμη κυβέρνησή του».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, στα Ισπανικά και Ελληνικά, στις 29 Ιουνίου, το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε να γίνει σεβαστεί η δημοκρατία που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναρτήθηκε σε επίσημο λογαριασμό της κυβέρνησης της Βενεζουέλας με τίτλο: «Η Ελλάδα καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκαν οι θεσμοί στη Βενεζουέλα».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τη νέα κλιμάκωση της βιαιότητας της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα με κατάληψη ελικοπτέρου της αστυνομίας και εναέρια επίθεση με ρίψη χειροβομβίδων στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Οι προβοκάτσιες και οι διαρκώς αυξανόμενες βίαιες επιθέσεις πρέπει να σταματήσουν εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει την ειρηνική επίλυση των διαφορών της αντιπολίτευσης με τη νόμιμη κυβέρνηση Μαδούρο με δημοκρατικό διάλογο και προσήλωση στις διεθνείς διαμεσολαβητικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί.

Η δημοκρατία στη Βενεζουέλα, που κατακτήθηκε με τόσες θυσίες από το λαό της χώρας αυτής, πρέπει να γίνει σεβαστή και να προστατευτεί από όλες τις πλευρές εντός της χώρας και διεθνώς». 

Εικόνες από τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και τα επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων καταστολής στη Βενεζουέλα:

Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες, κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και συγκρούσεων στη Βενεζουέλα έχουν σκοτωθεί πάνω από 70 άνθρωποι και χιλιάδες ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...