357
Μητσοτάκης στο βήμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την αλιεία και τα 15 προαπαιτούμενα... | :ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ INTIMENEWS

Η κυβέρνηση αποδέχεται «μετά χαράς» το αίτημα της ΝΔ να συζητηθεί το Eurogroup

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2017, 11:24
Μητσοτάκης στο βήμα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για την αλιεία και τα 15 προαπαιτούμενα... | :ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ INTIMENEWS

Η κυβέρνηση αποδέχεται «μετά χαράς» το αίτημα της ΝΔ να συζητηθεί το Eurogroup

Protagon Team Protagon Team 17 Ιουνίου 2017, 11:24

Στη Βουλή θα συζητηθεί σύντομα η συμφωνία του Eurogroup που έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από κυβέρνηση και Πρωθυπουργό και με βαριές καταγγελίες από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Οπως ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, «η κυβέρνηση αποδέχεται μετά χαράς την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία του Eurogroup».

Με επιστολή που έστειλε την Παρασκευή στον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να συζητηθεί στην Ολομέλεια η συμφωνία, τονίζοντας ότι η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση, προκαλώντας πολύ μεγάλο κόστος στους έλληνες πολίτες και συνολικά στην οικονομία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι στο Eurogroup ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ελληνικό χρέος για μετά το 2018 και τόνισε ότι «τους επόμενους μήνες θα έχουν γίνει τόσα πολλά που θα γίνει σαφές σε όλους ότι τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε βγει από τα μνημόνια».

Απαντώντας στις επικρίσεις είπε ότι αν δεν είναι άγνοια, είναι κακοπιστία η άποψη ότι είναι χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE).

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «πολιτική απρέπεια» και υποστήριξε ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προσπαθεί να εξάγει στην Ελλάδα την πολιτική κρίση που υπάρχει στο δικό του κόμμα. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το Dow Jones Newswires,  ο κ. Σόιμπλε σε on the record δήλωσή του, είπε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό των Οικονομικών του για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα, κάτι που δεν αξίζει στον κ. Τσακαλώτο, είναι ένας εξαιρετικός υπουργός Οικονομικών ο οποίος έχει μεταδοτικότητα προς τους διαπραγματευτικούς του εταίρους».

Παρ’ όλα αυτά, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι συμπαγής και μάλιστα υποστήριξε ότι το σκηνικό των αλλεπάλληλων δηλώσεων έγινε για να δικαιολογήσει ο κ. Σόιμπλε μία σειρά από υποχωρήσεις που έκανε στο Eurogroup.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα ανασχηματισμού.

Επιβεβαίωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον Πρόεδρο της Βουλής, θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς και ότι θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...