242
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας | ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIMENEWS

Κώστας Μπακογιάννης για τα σκουπίδια: «Αφήστε ελεύθερους τους Δήμους να δώσουν λύσεις»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 18:26
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
|ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIMENEWS

Κώστας Μπακογιάννης για τα σκουπίδια: «Αφήστε ελεύθερους τους Δήμους να δώσουν λύσεις»

Protagon Team Protagon Team 28 Ιουνίου 2017, 18:26

Εκκληση στην κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο θέμα συμβασιούχων στην καθαριότητα απευθύνει ο Κώστας Μπακογιάννης, με ένα σύντομο κείμενο όπου δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας σημείωσε ότι το πρόβλημα έχει όνομα, υπογραφή και διεύθυνση υπουργείου.

Eπίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει ελεύθερη την τοπική αυτοδιοίκηση προκειμένου να επιλύει μόνη της τα προβλήματα και να εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών.

Συγκεκριμένα ο Κώστας Μπακογιάννης έγραψε:

«Για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα. Το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα, τεχνητό. Εχει όνομα, υπογραφή, διεύθυνση υπουργείου. Αν αφήσουν επιτέλους οι κυβερνήσεις και τα κόμματα την τοπική αυτοδιοίκηση ελεύθερη να ορίζει τις ανάγκες της και να δίνει λύσεις, θα δείτε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά.

FILE PHOTO: German Chancellor Angela Merkel and French President Emmanuel Macron addresses a joint news conference at the EU summit in Brussels, Belgium, June 23, 2017. REUTERS/Gonzalo Fuentes TPX IMAGES OF THE DAY/File Photo

»Κάθε υποψήφιος δήμαρχος να δεσμεύεται προεκλογικά για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Κάθε δημοτικό συμβούλιο να μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να κρίνεται για αυτές. Αυστηρά. Αλλωστε οι δαπάνες της καθαριότητας είναι ανταποδοτικές. Αφήστε, λοιπόν, τους δήμους να αναπνεύσουν, γιατί μόνο έτσι θα απεγκλωβιστούμε από μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Λυπηθείτε και τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε και σπάστε το διαχρονικό απόστημα της σχέσης ελέγχου και πολιτικής συναλλαγής κυβερνήσεων και τοπικών παραγόντων», σημείωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...