408
Ο βουλευτής της ΝΔ | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Επρεπε να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην Εσθονία»

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2017, 14:31
Ο βουλευτής της ΝΔ
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κώστας Αχ. Καραμανλής: «Επρεπε να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην Εσθονία»

Protagon Team Protagon Team 23 Αυγούστου 2017, 14:31

Λανθασμένη χαρακτηρίζει την μη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο συνέδριο της Εσθονίας ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος τονίζει ακόμη ότι ο συμψηφισμός του ναζισμού με τον κομμουνισμό είναι άδικος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ επισήμανε ότι «θα μπορούσε, αν όχι να πάει ο κ. Κοντονής, η κυβέρνηση και η Ελλάδα ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία και όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο», υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν κάνει «συμψηφισμό μεταξύ σταλινισμού και ναζισμού».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η Εσθονία και αυτές οι χώρες της ανατολικής και της κεντρικής Ευρώπης πέρασαν μια πολύ επίπονη διαδικασία κατά τη μεταπολεμική διάρκεια και πολλές φορές ο σταλινισμός και ο κομμουνισμός, ενώ ξεκίνησαν με τις καλύτερες προθέσεις, δημιούργησαν τεράστια αδιέξοδα για τους λαούς αυτούς, αλλά ο συμψηφισμός αυτός -θα συμφωνήσω κι εγώ με πολλές αιτιάσεις που έγιναν- ήταν άδικος».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ πρόσθεσε ότι «από την άλλη, το να λέμε ότι απέχουμε από μία διεθνή διάσκεψη, επειδή θεωρούμε ότι συμψηφίζονται αυτά τα δύο, ήταν μια λάθος κίνηση».

Σε ό,τι αφορά την αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το συνέδριο στην Εσθονία, είπε ότι «δεν οδηγεί πουθενά και δεν απασχολεί και τον μέσο Έλληνα» ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα «που θα τα βρούμε μπροστά μας από τον Σεπτέμβριο».

«Θα πληρώσουμε ακριβά τον ΟΑΣΘ»

Ερωτώμενος για τον ΟΑΣΘ, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ εξέφρασε τον φόβο ότι  «ο λογαριασμός της κρατικοποίησης θα είναι πάρα πολύ υψηλός» και ότι «πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα».

«Η πρόβλεψη που μπορώ να σας κάνω με ασφάλεια είναι ότι αφού αυτή η διαδικασία της κρατικοποίησης που έχει γίνει από την κυβέρνηση και τον κ. Σπίρτζη θα πάρει αρκετό καιρό. Πολύ φοβάμαι ότι ο λογαριασμός αυτής της κρατικοποίησης για τα επόμενα χρόνια θα είναι πάρα πολύ υψηλός και οι ποιότητες των συγκοινωνιών που θα έχουν οι Θεσσαλονικείς θα ήταν πολύ χειρότερες απ’ αυτές που είχαν», είπε.

Πρόσθεσε ότι «το ζήτημα είναι αν αυτή η κρατικοποίηση θα λύσει τα προβλήματα των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Κατά την άποψή μας όχι μόνο δεν θα τα λύσει, αλλά και θα τα διογκώσει».

«Είναι εξαιρετικά ακριβό στον έλληνα φορολογούμενο» και «φοβερά επίπονο για τον επιβάτη της Θεσσαλονίκης» το εγχείρημα της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ. Εκτιμά πως όλο αυτό «το έωλο και προβληματικό νομοσχέδιο που έχει φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και ψηφίστηκε και όλη αυτή την προσπάθεια θα την πληρώσουν στην πλάτη τους οι επιβάτες”

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...