443
Στιγιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής | Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Ξύλο οπαδών της ΑΕΚ με κατοίκους του Γραμματικού

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 18:23
Στιγιότυπο από παλαιότερη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
|Λιάκος Γιάννης / InTimeNews

Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: Ξύλο οπαδών της ΑΕΚ με κατοίκους του Γραμματικού

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 18:23

Επεισόδια έλαβαν χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και κατοίκους της περιοχής.

Δεκάδες κάτοικοι του Γραμματικού κατέφθασαν την Πέμπτη στο υπουργείο Μεταφορών, όπου ήταν προγραμματισμένο το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με αίτημα να συμπεριληφθεί το ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού στην ημερήσια διάταξη.

Επίσης, προγραμματισμένη ήταν για την ίδια ημέρα η συζήτηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Ιωακείμ στη Νέα Φιλαδέλφεια, έργο που αφορά την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Σε κάποιο σημείο προκλήθηκε ένταση μεταξύ κατοίκων και οπαδών της ΑΕΚ, σχετικά με το ποιο ζήτημα πρέπει να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Αρχικά υπήρχε ένταση, αλλά οι ψυχραιμότεροι ηρέμησαν τα πνεύματα, ενώ λίγο αργότερα οξύνθηκαν και πάλι με αποτέλεσμα οπαδοί της ΑΕΚ και κάτοικοι του Γραμματικού να έρθουν στα χέρια και να προκληθούν συμπλοκές.

Από τις συμπλοκές οπαδών της ΑΕΚ με κατοίκους του Γραμματικού στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Από τις συμπλοκές οπαδών της ΑΕΚ με κατοίκους του Γραμματικού στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Οι διαδηλωτές, κρατώντας πανό κατά της κατασκευής ΧΥΤΑ, φώναξαν συνθήματα και τοποθέτησαν μικροφωνική εγκατάσταση από την οποία ακούγονταν οι εξαγγελίες της περιφερειάρχου, Ρένας Δούρου, όταν πριν από τρία χρόνια η ίδια υποστήριζε ότι η κατασκευή του αποτελεί περιβαλλοντικό έγκλημα και ότι δεν θα πρέπει να επιτραπεί.

Το συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει ειδική συνεδρίαση για το εν λόγω ζήτημα την 1η Μαρτίου, όμως στη συνέχεια οι κάτοικοι απαίτησαν να κάνουν κάποιες τοποθετήσεις, υποστηρίζοντας ότι κι άλλες φορές έχουν πάρει υποσχέσεις.

Στη συνεδρίαση βρίσκονταν, από την πλευρά της ΑΕΚ, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Βαγγέλης Ασλανίδης, ο εκτελεστικός διευθυντής Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο διευθύνων σύμβουλος Μηνάς Λυσάνδρου, αντιπροσωπία των παλαιμάχων (μεταξύ αυτών οι Μαύρος, Σεραφείδης, Καραφέσκος, Γεωργαμλής), αλλά και ο υπεύθυνος του τμήματος Αρσης Βαρών της ΑΕΚ (και πρόεδρος του προσφυγικού συλλόγου Ρίζες) Νίκος Καραμπουρνιώτης.

Δήλωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θ. Σχινά 

«Σήμερα, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, δεν έγινε δυνατή η προγραμματισμένη 5η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξαιτίας επεισοδίων που σημειώθηκαν μεταξύ ορισμένων ατόμων εκ των διαμαρτυρόμενων για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Γραμματικό, και ορισμένων οπαδών της ΑΕΚ. Καταδικάζω απερίφραστα αυτές τις βίαιες ενέργειες. Η συζήτηση και η λήψη των αποφάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, όπου ακούγονται πάντα όλες οι απόψεις, αποτελεί ύψιστη δημοκρατική διαδικασία για τους πολίτες της Αττικής, και ως τέτοια οφείλουν όλοι να τη διαφυλάσσουν και να τη σέβονται. Επεισόδια σαν αυτά που έλαβαν χώρα σήμερα εντός της αίθουσας του Συμβουλίου, απομειώνουν τη σημασία του θεσμού, αποδυναμώνουν τη δημοκρατική διαδικασία λήψης των αποφάσεων και δεν υπηρετούν τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως κυττάρου Δημοκρατίας. Οφείλουμε όλοι, αιρετοί και πολίτες, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την προστασία του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...