269
Ο Στάθης Λεουτσάκος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας του Λαφαζάνη ανέβασε φωτό με τον ίδιο να πέφτει στο έδαφος | twitter @s_leoutsakos

Ξύλο και χημικά έξω από συμβολαιογραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 19:46
Ο Στάθης Λεουτσάκος, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας του Λαφαζάνη ανέβασε φωτό με τον ίδιο να πέφτει στο έδαφος
|twitter @s_leoutsakos

Ξύλο και χημικά έξω από συμβολαιογραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Protagon Team Protagon Team 7 Μαρτίου 2018, 19:46

Ενταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο στην Καποδιστρίου στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της ΛΑΕ και του «Δεν πληρώνω» προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο συμβολαιογραφείο, απωθήθηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ με τη χρήση χημικών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες.

Εμφανώς ταραγμένος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε τους κυρίους Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα «πολιτικούς εγκληματίες». «Αυτοί δίνουν τις εντολές στον αρχιπραξικοπηματία Ρούσκα (σσ. εννοεί τον πρόεδρο των συμβολαιογράφων) για να ληστεύει λαϊκές περιουσίες» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Νωρίτερα, διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, της Λαϊκής Ενότητας και του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» προσπάθησαν να εισβάλουν σε κτίρια, καθώς, όπως ισχυρίζονται, στα γραφεία γίνονται παράνομοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι διαδηλωτές χαρακτηρίζουν τους πλειστηριασμούς παράνομους και για ώρα χτυπούσαν την πόρτα του συμβολαιογράφου, απαιτώντας να τους ανοίξει και να κάνουν παρέμβαση.

Χημικά και στη Θεσσαλονίκη

Ενταση, την ίδια ημέρα, επικράτησε και στη Θεσσαλονίκη, έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Ιωνος Δραγούμη, μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και αστυνομικών.

Ενταση στη Δραγούμη, στη Θεσσαλονίκη, όπως αποτυπώθηκε σε φωτογραφία που δημοσίευσε το Reuters (Alexandros Avramidis)
Ενταση στη Δραγούμη, στη Θεσσαλονίκη, όπως αποτυπώθηκε σε φωτογραφία που δημοσίευσε το Reuters (Alexandros Avramidis)

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη του Συντονισμού έφτασαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται συμβολαιογραφικό γραφείο, το οποίο όπως αναφέρουν, θα διενεργήσει δύο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι διαδηλωτές θέλησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου, όμως, διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στο σημείο, τους εμπόδισε.

Ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και μελών του Συντονισμού με ρίψη αντικειμένων και χρήση χημικών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...