896
Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων |

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Youth Empowered από την Coca-Cola Τρία Εψιλον

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 18:22
Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων
|

Ξεκίνησε το πρόγραμμα Youth Empowered από την Coca-Cola Τρία Εψιλον

Protagon Team Protagon Team 21 Ιουνίου 2017, 18:22

Στα μέσα Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο από το πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον. Την συγκεκριμένη ενέργεια η οποία έλαβε χώρα στην συμπρωτεύουσα το διάστημα 12 με 16 Ιουνίου με την συνεργασία του  ΟΚ!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρακολούθησαν 100 νέοι και νέες της πόλης ηλικίας από 18 έως 33 ετών. Έτσι είχαν την ευκαιρία να λάβουν επαγγελματική καθοδήγηση και δυνατότητες δικτύωσης προκειμένου να αναζητήσουν καλύτερες ευκαιρίες και προοπτικές στην αγορά εργασίας.

«Εμπνεύσου, Διεκδίκησε, Πέτυχε» ήταν το μήνυμα του προγράμματος το οποίο εστίαζε σε διαφορετικό πεδίο και διδακτικό υλικό ανά ημέρα, καλύπτοντας ενότητες, όπως:

  • Επικοινωνιακές δεξιότητες
  • Δημιουργία σωστού βιογραφικού
  • Προετοιμασία για συνέντευξη
  • Αλληλεπίδραση και δικτύωση
  • Project management
  • Ικανότητες διαπραγμάτευσης
  • Διαχείριση χρόνου
  • Τεχνικές πωλήσεων
  • Οικονομικά
  • Business planning

Οι συμμετέχοντες όμως είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν και να δοκιμάσουν στην πράξη όσα ήξεραν ήδη και όσα απέκτησαν κατά την διάρκεια του προγράμματος. Σε αυτό βοήθησαν και 30 υψηλόβαθμα στελέχη της Coca-Cola Τρία Έψιλον που βρέθηκαν εθελοντικά στην Θεσσαλονίκη και τα οποία, σε ρόλο μέντορα, μοιράστηκαν εμπειρίες, γνώσεις, συμβουλές και έλυσαν όσες περισσότερες απορίες μπορούσαν.

Mention_Coca Cola
Ασκήσεις με τους μέντορες της Coca Cola Τρία Έψιλον

Με την λήξη του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έλαβαν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης ενώ, κάνοντας τον δικό τους απολογισμό, τόνισαν τα θετικά στοιχεία του προγράμματος για την επαγγελματική τους εξέλιξη και  ξεχώρισαν ως πιο χρήσιμες ενότητες το business planning, τις ικανότητες διαπραγμάτευσης και την διαχείριση χρόνου. Παράλληλα, φάνηκε να εκτιμούν την συναναστροφή με τα στελέχη – μέντορες της Coca-Cola Τρία Έψιλον μιας και οι εμπειρίες και οι γνώσεις από ανθρώπους της αγοράς είναι σίγουρα ανώτερες από την θεωρία.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να πάρουμε και την γνώμη των ίδιων των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί, ως συμμετέχοντες αλλά και ως μέντορες προκειμένου να σχηματοποιήσουμε την δυναμική του γεγονότος. Από τους συμμετέχοντες μίλησαν ο Σπύρος, η Βάσια και η Ελένη:

Σπύρος:Ήρθαμε όλοι με στόχο να αναπτύξουμε τις δεξιότητές μας και σίγουρα κερδίσαμε από την εμπειρία. Ελπίζω να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όσα μάθαμε και να βγούμε στην αγορά εργασίας πιο έτοιμοι. Είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά και ομολογώ πως δεν περίμενα να με ευχαριστήσει τόσο, με έχει εκπλήξει το διδακτικό υλικό, η όρεξη και η οργάνωση που υπάρχει!»

Βάσια: «Αν έπρεπε να το χαρακτηρίσω με μία λέξη θα ήταν η λέξη εμπειρία! Περάσαμε φανταστικά, διδαχθήκαμε πολλά, γνωρίσαμε ενδιαφέροντα άτομα, με όρεξη για μάθηση και έμπειρους επαγγελματίες που μας βοήθησαν και ήταν μαζί μας από την αρχή μέχρι το τέλος. Πρόκειται για μια μοναδική πρωτοβουλία και μια δυνατή εμπειρία που πρέπει να ζήσουν όλοι!».

Ελένη: – «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Youth Empowered έγινε για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη, την ωραιότερη πόλη της Ελλάδας. Παροτρύνουμε όλους τους νέους να λάβουν μέρος και να ζήσουν 5 συγκλονιστικές ημέρες γεμάτες γνώση, όπως εμείς!»

Από την άλλη, οι μέντορες ανέφεραν:

-Ξεκινήσαμε από την Θεσσαλονίκη, και είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχθήκαμε 100 νέους με όρεξη να μάθουν. Είμαστε εδώ για να τους υποστηρίξουμε στα βήματά τους και να εμπνευστούμε από τη θετική ενέργεια και το πάθος τους.
Κωνσταντίνα Κώτσια, Talent Development Supervisor και μέντορας στο Youth Empowered. 

-Η εμπειρία στη Θεσσαλονίκη ήταν μοναδική. Το πρόγραμμα Youth Empowered μου προσφέρει τη δυνατότητα να ακούσω και να μιλήσω με ανθρώπους που προσπαθούν να χτίσουν το δικό τους αύριο σε ένα περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Θέλω οι συμμετέχοντες να ενισχύσουν τις δεξιότητες και γνώσεις τους ώστε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη να αναλαμβάνουν νέες προκλήσεις! Τα μεγάλα πράγματα τα καταφέρνουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν!
Δημήτρης Μποσνίδης, Distribution Manager Ελλάδας & Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον και μέντορας στο Youth Empowered.

-Στο πρόγραμμα Youth Empowered μπορώ να μοιραστώ με συνανθρώπους μου τις εμπειρίες μου και η πιθανότητα να βοηθήσω έστω και έναν  να εξελιχθεί, αποτέλεσε το κυριότερο κίνητρο για την συμμετοχή μου σε αυτό. Αγαπητέ υποψήφιε, η διάθεσή σου να προσφέρεις, να υποστηρίξεις και να μάθεις νέα πράγματα καθώς και η θετική σου ενέργεια είναι τα κυριότερα εφόδιά σου για την επιτυχή ένταξη και καταξίωσή σου στον επαγγελματικό στίβο!»
Χαράλαμπος Τσίτουρας, Tax Manager Ελλάδας & Κύπρου, Coca-Cola Τρία Έψιλον και μέντορας στο Youth Empowered.

Το OK!Thess, συνδιοργανωτής του προγράμματος στην Θεσσαλονίκη, υποστήριξε την πρωτοβουλία από το ξεκίνημά της. O Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του LΑΒ’attoir για να μιλήσει στους συμμετέχοντες αλλά και να επικροτήσει ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του LΑΒ’attoir (2)
Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος του LΑΒ’attoir

Το πρόγραμμα «Youth Empowered» υλοποιείται μέσα από ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών καθώς και με φορείς και επιχειρήσεις που προσφέρουν τεχνογνωσία και δικτύωση. Στόχος του, να δώσει σε 20.000 νέους μέχρι το 2020, τα εφόδια που χρειάζονται για να πετύχουν μια θετική αλλαγή στη ζωή τους. Μέσα στο 2017 θα ακολουθήσουν ακόμη τρία πενθήμερα σεμινάρια στον Βόλο, το Ηράκλειο και την Αττική, ενώ από αρχές Ιουλίου θα ανοίξει η διαδικτυακή πλατφόρμα e-learning, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους νέους να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, από όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκονται.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στη σελίδα του Youth Empowered, στην ιστοσελίδα της Coca-Cola Τρία Έψιλον gr.coca-colahellenic.com

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...