478
Aλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης μιλούν για μπάλα στο Μέγαρο Μαξίμου | ΙNTIMEnews

Η κουβέντα Τσίπρα – Θεοδωράκη για… ποδόσφαιρο και τα κεφάλια «που πρέπει να κοπούν»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 18:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/03/2018, 19:25
Aλέξης Τσίπρας και Σταύρος Θεοδωράκης μιλούν για μπάλα στο Μέγαρο Μαξίμου
|ΙNTIMEnews

Η κουβέντα Τσίπρα – Θεοδωράκη για… ποδόσφαιρο και τα κεφάλια «που πρέπει να κοπούν»

Protagon Team Protagon Team 12 Μαρτίου 2018, 18:37
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 12/03/2018, 19:25

Μπορεί αντικείμενο της συνάντησής τους να ήταν η πρόταση νόμου του Ποταμιού για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, οι τελευταίες όμως, εξελίξεις με τη διακοπή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, ανάγκασαν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Σταύρο Θεοδωράκη να ασχοληθούν στα πρώτα λεπτά της συνάντησής τους στο Μαξίμου με το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στον διάλογο που είχαν οι δυο τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο Πρωθυπουργός τόνισε, σε μία ακόμη δήλωση-επίδειξη θάρρους και αποφασιστικότητας, πως «πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και όλοι μαζί να αποφασίσουμε ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος», με τον επικεφαλής του Ποταμιού να συμφωνεί λέγοντας ότι πρέπει επιτέλους να κοπούν κεφάλια.

276895

«Η μπάλα στην επικαιρότητα», είπε υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Θεοδωράκη, ο Αλέξης Τσίπρας, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να σημειώνει μεν ότι είχε έρθει  για τα εθνικά θέματα, αλλά «κάποια στιγμή» – όπως είπε-  πρέπει να συζητήσουμε και για τα ποδοσφαιρικά, εννοώ η χώρα, το πολιτικό σύστημα, γιατί τα προβλήματα είναι παραπάνω από αυτά που μπορούν να γίνουν αποδεκτά».

Πράγματι, απάντησε ο Πρωθυπουργός, «είναι πολύ στενόχωρο και δυσάρεστο αυτό».

276910

«Κοίτα, κι εσύ είσαι λίγο της μπάλας, κι εγώ. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν μαφιόζοι που πάνε στο ποδόσφαιρο. Αλλά εδώ τόσα χρόνια -σήμερα φοβάμαι και αύριο-, αν δεν βάλουμε αυστηρούς κανόνες, αυστηρούς νόμους, αν δεν κόψουμε κεφάλια, θα παραδινόμαστε συνέχεια σ΄ αυτές τις συμπεριφορές, σ΄ αυτούς τους ανθρώπους», συνέχισε  ο Σταύρος Θεοδωράκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να του απαντά:

«Αυστηρούς κανόνες έχουμε επιχειρήσει να βάλουμε… Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί και πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί ότι πρέπει να αγνοήσουμε το πολιτικό κόστος… Διότι κάθε στιγμή που πας να υλοποιήσεις αυτούς τους κανόνες, κάποιος αισθάνεται ότι αδικείται», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας πως είναι θέμα βούλησης και ο ίδιος προσωπικά είναι -όπως επανέλαβε- αποφασισμένος να προχωρήσει.

276915

«Αν δεν μπορεί το κράτος να επιβάλει κανόνες στο ποδόσφαιρο, τότε γιατί να μπορεί να επιβάλει κανόνες στην οικονομία;» διερωτήθηκε με τη σειρά του ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι «προσβάλλεται η χώρα με αυτές τις συμπεριφορές και δεν είναι κεραυνός εν αίθρια».

«Δεν είναι η πρώτη φορά», συμφώνησε ο κ. Τσίπρας, είναι μια παλιά ιστορία, αλλάζουν απλώς οι πρωταγωνιστές», με τον Σταύρο Θεοδωράκη να λέει στον Πρωθυπουργό ότι πλέον «πρέπει να τους κλείσουμε την πόρτα και να προχωρήσουμε».

Οταν πια αποχώρησε από το Μαξίμου, ο πρόεδρος του Ποταμιού σημείωσε ότι θα συνεχίσει να συγκρούεται με την πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και θα συνεχίσει την προσπάθεια για εθνική συνεννόηση.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: «Το Κίνημα Αλλαγής και το Ποτάμι πιστεύουν ότι πρέπει να ενώσουμε τους Έλληνες για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα εξωτερικά προβλήματα. Η κυβέρνηση είναι διχασμένη στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα, με ευθύνη του κ. Τσίπρα. Και βέβαια δεν είναι διέξοδος η συντηρητική άρνηση της ΝΔ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...