615
Ο Τζάστιν Γουέλμπι. Εμαθε έκπληκτος τα αποτελέσματα του τεστ DNA | REUTERS/Neil Hall/Files

Ο νόθος γιος της ιδιαιτέρας του Τσόρτσιλ

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2016, 10:46
Ο Τζάστιν Γουέλμπι. Εμαθε έκπληκτος τα αποτελέσματα του τεστ DNA
|REUTERS/Neil Hall/Files

Ο νόθος γιος της ιδιαιτέρας του Τσόρτσιλ

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2016, 10:46

Οσοι διαβάζετε συχνά βρετανικές εφημερίδες, δεν μπορεί, όλο και κάπου θα έχει πέσει το μάτι σας στο όνομά του. Ο Αρχιεπίσκοπος Τζάστιν Γουέλμπι είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι. Κατέχει, δηλαδή, το ανώτατο αξίωμα της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Πιο πάνω δεν έχει. Μετά τον ίδιο… ο Κύριος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γουέλμπι, λοιπόν, πρωταγωνιστεί εδώ και κάποιες ημέρες σε ένα καλογυρισμένο σίριαλ, του οποίου η υπόθεση θα μπορούσε να αποτελεί το σενάριο ταινίας ή έστω τηλεοπτικής σειράς. Μεσημεριανής ζώνης, κατά προτίμηση βραζιλιάνικης παραγωγής. Κι ας εκτυλίσσονται όλα στην Αγγλία.

Ο προκαθήμενος της Αγγλικανικής Εκκλησίας έμαθε το τελευταίο διάστημα πως ο βιολογικός πατέρας του ήταν άλλος από αυτόν που ο ίδιος γνώριζε. Εδώ και 60 χρόνια, ο ίδιος πίστευε πως ήταν γόνος του Γκάβιν Γουέλμπι, ο οποίος ήταν έμπορος αλκοολούχων ποτών και είχε εβραϊκές ρίζες. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια δεν είναι καθόλου έτσι.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γουέλμπι έκανε τεστ DNA και αποδείχθηκε πως βιολογικός πατέρας του ήταν ο Σερ Αντονι Μοντάγκ Μπράουν, ο οποίος ήταν και σύμβουλος του Σερ Ουίνστον Τσόρτσιλ! Μάλιστα, το όλο ζήτημα επιβεβαίωσε -εμμέσως πλην σαφώς- και η μητέρα του Αρχιεπισκόπου, η οποία παραδέχθηκε πως λίγο πριν παντρευτεί με τον Γουέλμπι -τον πρεσβύτερο- είχε μία… ερωτική περιπέτεια με τον Μπράουν, χωρίς ωστόσο ποτέ να φανταστεί πως το τέκνο που κυοφορούσε στην κοιλιά της ήταν δικό του κι όχι του μετέπειτα συζύγου της. Το αξιοσημείωτο; Η Τζέιν Πόρταλ ήταν ιδιαιτέρα γραμματέας του Τσόρτσιλ.

Το όλο στόρι αποκαλύφθηκε κατά βάση από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, ωστόσο αρκετές πτυχές του ζητήματος είχαν, ήδη, γίνει γνωστές μέσα από τις βρετανικές εφημερίδες. Κι αυτό γιατί το τεστ DNA και την όλη διαδικασία μέχρι αυτό να πραγματοποιηθεί τα οργάνωσε η Daily Telegraph! Μία εφημερίδα, δηλαδή, κινεί τις διαδικασίες και οργανώνει τεστ… πατρότητας για την κεφαλή της Εκκλησίας. Οχι και τόσο σύνηθες, έτσι;

32319032_Jane_Welby_and_Baby_Justin_Welby-xlarge_trans++_nw2F3ety7rFts7DXyNVUU6mfKD5Bhw7f6w0qSCpJCM
Μητέρα και γιος Γουέλμπι, σχεδόν 60 χρόνια πριν ξεσπάσει το θέμα

Μάλιστα, ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Γουέλμπι είχε αφήσει να φανεί πως κάτι… δεν πάει καλά, όταν προ λίγου καιρού είχε μιλήσει σε νεαρούς πιστούς στη Ζάμπια και τους είχε πει πως το «μόνο πράγμα που δίνει ταυτότητα σε έναν άνθρωπο είναι η πίστη και η θρησκεία του». «Θα καταλάβετε γιατί το λέω αυτό, θα το καταλάβετε σε λίγες ημέρες», τόνισε. Δύο ημέρες μετά, τα νέα έσκαγαν σαν βόμβα στα βρετανικά ΜΜΕ.

Η όλη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου έχει προκαλέσει αρκετά σχόλια. Σχόλια θαυμασμού για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε ένα τόσο λεπτό θέμα. Σχόλια θαυμασμού για τη σεμνότητα που επέδειξε, για το ήθος και για τη διακριτικότητά του. Σχόλια θαυμασμού για τον ίδιο τον άνθρωπο και τις αντιδράσεις του.

Το απαγορευμένο love story

Ο Σερ Αντονι Μπράουν ήταν απόμαχος πιλότος της RAF και μετά τη συνταξιοδότησή του εντάχθηκε στις διπλωματικές αποστολές του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ στη συνέχεια κατάφερε και μπήκε στο σώμα που απάρτιζε τους συμβούλους του Τσόρτσιλ. Εμεινε δίπλα στον εμβληματικό πολιτικό από το 1952 μέχρι και τον θάνατο του Τσόρτσιλ, το 1965. Σε αυτό το διάστημα γνωρίστηκε με την Πόρταλ, μητέρα του Αρχιεπισκόπου, η οποία εκείνη την περίοδο είχε σχέση με τον Γουέλμπι και ετοιμαζόταν να τον ακολουθήσει στην Αμερική, όπου ο τελευταίος είχε σκοπό να επεκτείνει τις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

10947984_Jane_Portal_the_mother_of_Archbishop_Justin_Welby__Who_was_secretary_to_Winston_Churchill-xlarge_trans++qCADj9j4kuFL52jgmeVZyo9TP55dLHWXfviNc-YlL7c
Η μητέρα του Γουέλμπι, συνοδεύοντας τον Τσόρτσιλ

Το… στιγμιαίο λάθος έγινε λίγο πριν το ταξίδι του ζεύγους Γουέλμπι και ο μόνος που είχε καταλάβει κάτι ήταν η σύζυγος του Μπράουν, η οποία έβλεπε τον Γουέλμπι (μικρό παιδί τότε) να μεγαλώνει και της φαινόταν ίδιος ο άντρας της! Οι δύο οικογένειες ήταν αρκετά στενά δεμένες, αφού η κοινωνική γνωριμία τους μετρούσε χρόνια.

Σκέφτεστε το ίδιο να είχε συμβεί στην Ελλάδα; Σκεφτείτε αντιδράσεις και σχόλια στα social media…

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...