262
O πρόεδρος των ΗΠΑ με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας | Alexander Koerner / Stringer / Getty

Ο Ομπάμα πρωταγωνιστεί σε βίντεο εικονικής πραγματικότητας

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2016, 12:30
O πρόεδρος των ΗΠΑ με γυαλιά εικονικής πραγματικότητας
|Alexander Koerner / Stringer / Getty

Ο Ομπάμα πρωταγωνιστεί σε βίντεο εικονικής πραγματικότητας

Protagon Team Protagon Team 26 Αυγούστου 2016, 12:30

Ο Μπαράκ Ομπάμα, που διανύει τους τελευταίους του μήνες στο οβάλ γραφείο, έχει αποδείξει αρκετές φορές την αγάπη του για την τεχνολογία. Στα μέσα του Αυγούστου μάλιστα βρέθηκε να πρωταγωνιστεί και σε βίντεο εικονικής πραγματικότητας. Το υλικό είναι από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα και της οικογένειάς του στο Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι. Η προεδρική επίσκεψη έγινε για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση της Υπηρεσίας Εθνικών Παρκών (National Park Service).

Ο Μπαράκ Ομπάμα μάλιστα έγινε ο πρώτος Πρόεδρος των ΗΠΑ που πρωταγωνιστεί σε ένα βίντεο εικονικής πραγματικότητας. Το βίντεο 360 μοιρών δημιουργήθηκε από το National Geographic, το κινηματογραφικό στούντιο Felix & Paul Studios και την Oculus.

Σε αυτό περιλαμβάνεται υλικό έξι ημερών από την επίσκεψη της οικογένειας Ομπάμα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίζεται να μιλάει με εργαζομένους του πάρκου αλλά και να κάνει σύντομα μαθήματα σε μικρά παιδιά για τους σημαντικούς κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

«Γνωρίζουμε ότι η προστασία περιοχών όπως το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι είναι αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ» φαίνεται να λέει στο βίντεο ο Μπαράκ Ομπάμα που συνέχισε σημειώνοντας πως «τα επόμενα χρόνια και τις επόμενες δεκαετίες, η αλλαγή και η άνοδος της θερμοκρασίας θα αναγκάσουν τα πτηνά που ζουν για χιλιάδες χρόνια στο πάρκο να φύγουν για να αποφύγουν τον καύσωνα».

Φαίνεται λοιπόν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ και προς το τέλος της θητείας του «χρησιμοποιεί» τις νέες τεχνολογίες για καλό σκοπό. Θέλοντας να περάσει ένα ακόμα οικολογικό μήνυμα κυρίως προς την νέα γενιά που θα παρακολουθήσει με μεγαλύτερη ευκολία ένα βίντεο εικονικής πραγματικότητας από μία πολιτική ομιλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...